0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Augusztus 17-20. között Farmer-Expo Debrecenben

Több kiállító, szakmai és élményprogram várható az idei Farmer-Expón, mint amennyi 2019-ben volt. Tavaly a covid-járvány keresztbe tett a kiállításnak, mégsem maradt el, de idén minden korábbinál nagyobb területen és nagyobb látnivalókkal várja a látogatókat a debreceni kiállítás.

A 30. Jubileumi Farmer-Expónak és a 16. Hortico Szakkiállításnak a Debreceni Egyetem Böszörményi úti kampusza lesz a helyszíne. Hazánk egyik meghatározó agrárseregszemléjén idén 329 kiállító mutatkozik be összesen 16 ezer négyzetméteren, ami 10 százalékkal több, mint a legutóbbi „békeévben”, azaz 2019-ben.

A kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón Vaszkó László vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a járványügyi előírások maximális betartásával szervezik meg az idei rendezvényt is, amelynek 4 napja során mintegy 30 ezer látogatóra számítanak. Az idei Farmer-Expót Nagy István agrárminiszter nyitja meg.

A vásárterület legnagyobb részét, mondhatni, hagyományosan, a különféle gépek foglalják el, de az állattenyésztők is kitesznek magukért. Ezt az állatbemutató tér megújítása tette lehetővé. A sertés kivételével valamennyi gazdasági állatfaj legszebb és legtermékenyebb egyedeit bemutatják az istállókban.

A lovas programok palettája szintén bővült, és hosszú idő után először újra megrendezik a Debreceni Karneváli Lovaskupát.

A 4 napos árubemutató mellett ágazati konferenciákat tartanak a szakembereknek, amelyeken hozzájuthatnak az őket érintő legfrissebb információkhoz. Tartanak agrárfórumot, a pályázatokon való indulás alapfeltételeiről és fontos részleteiről egyaránt. A közérdeklődésre számot tartó témákat videókonferenciákon is megosztják. A szarvasmarha-ágazat képviselői a tej gazdaságos előállításáról, a sertéstartók az antibiotikum-mentes húselőállításról tartanak előadássorozatot.

A Hortico szakkiállításnak idén az öntözés, illetve az ipaszerű zöldborsó- és csemegekukorica-termelés nehézségei a kiemelt témái, valamint fejlesztésük lehetőségei.

Idén először piacteret alakítanak ki helyi és környékbeli kistermelőknek, akik nemcsak kóstoltathatják, hanem értékesíthetik is az árujukat.

A kiállítás augusztus 17-én, kedden nyílik. Minden nap 10-18 óra között lesz nyitva, kivéve augusztus 20-át: pénteken 10-16 óra között várja látogatóit a 30. Farmer Expo.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu