0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kóser kertészetet tanulhatnak az SZTE mezőgazdász hallgatói

Tökéletesen illeszkedne az új képzés abba a törekvésbe, amely szerint az SZTE MGK-n funkcionális kertkultúrát kezdenének oktatni. A kereslet már most is megvan: az izraeli piac tonnaszám venné fel a magyar kóser és a kommersz uborkát is.

Szakmérnöki szinten, online levelező oktatásban (blended learning) ismerkedhetnek meg az SZTE Mezőgazdasági Karának hallgatói a kóser kertészettel. A Szegedi Tudományegyetem egyedülálló oktatásának köszönhetően többek között kóser uborkatermesztést is lehet majd tanulni, közölte az intézmény híroldala. A kereslet már most is megvan: az izraeli piac tonnaszám venné fel a magyar kóser és a kommersz uborkát is.

A Mezőgazdasági Kar a legmodernebb technológiákat alkalmazó gazdák, gazdaságok segítségével oldja meg a gyakorlati képzést.

Ennek köszönhetően a hallgatók mindig a legújabb technológiákkal, módszerekkel ismerkednek meg, ráadásul nem elméleti szinten, hanem „élesben”, közölte Lantos Ferenc, az SZTE MGK Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézet egyetemi docense.

Augusztusban további lépések várhatóak: jelenleg is zajlanak az egyeztetések külföldi egyetemekkel.

Tökéletesen illeszkedne az új képzés abba a törekvésbe, amely szerint az SZTE MGK-n funkcionális kertkultúrát kezdenének oktatni, ami három pilléren állna: a biodinamikus kertgazdálkodáson, a hagyományos bolgárkertészeten, illetve a kóser kertészeten. 

Szeged mellett, Deszken található Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb uborka hajtató telepe, amit az SZTE alumnusa, Szilágyi Zoltán vezet. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági karának volt hallgatója profi módon ültette át a gyakorlatba, amit az egyetemen tanult. Ő is egyike azon gazdáknak, akikkel az oktatás területén szorosan együttműködik az SZTE.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu