0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Biovirágcsokor

Egy holland vállalkozás (Bloomon) kizárólag ökológiai termesztésből származó és tanúsítvánnyal rendelkező virágokból összeállított csokrot forgalmaz. A virágokat szabadföldön termesztik. A vállalkozás a csokrokat korlátozott számban kínálja, amelyek a rendelkezésre álló virágok típusától függően mindig változatosak, egyediek, a nyár folyamán elérhetők, egészen szeptemberig.

Anton van Duijn, a Bloomon stílustanácsadója szerint a csokrok kinézete attól függ, hogy készítésükkor milyen virágok állnak rendelkezésre. Ez teszi őket izgalmassá és különlegessé. Az organikus csokorhoz a Bloomon kizárólag a Skal tanúsítással rendelkező holland virágkertészetektől szerzi be a virágokat. (A Skal egy független szervezet, amely az organikus ellátási láncot felügyeli Hollandiában.)

A minősített kertészetek betartják az ökológiai gazdálkodásra vonatkozó európai irányelveket, biztosítják a terület biodiver­zi­tását, szükség esetén biológiai növényvédelmet alkalmaznak, a gyomokat pedig kézzel távolítják el.

A csokrokat újrahasznosított alapanyagból készült papírdobozba, vagy TFC-cellulózból készült papírtasakba csomagolják. Minden csokorhoz mel­lékelnek egy kis kártyát is, amely további információkat tartalmaz a virágokról. A kártya újrahasznosított újságpapírból készül, amelybe holland vadvirágmagokat rejtettek, így a kártya földbe helyezésével saját vadvirágos ágyást lehet kialakítani. Mivel az ellátási lánc rövid, a vevők hosszú ideig gyönyörködhetnek a virágokban, miközben alig keletkezik hulladék.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/bloomon.nl