0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Nagyvad tévedt a Gellért-hegyre

Pánikba esni azért nem indokolt, viszont indokolt az óvatosság, nem csak a kutyatulajdonosoknak.

A közeli erdőkből a Gellért-hegyre tévedt egy fiatal, feltehetően gímszarvas bika – írja az Infostart a Budavári Önkormányzat Facebook oldalára hivatkozva, amely arra kéri a lakosságot, hogy a térségben fokozott óvatossággal kiránduljon mindenki, továbbá, hogy a kutyatulajdonosok – biztonsági okokból – pórázon sétáltassák kedvenceiket.

Emlékeztetnek, a vadon élő állatok alapvetően tartanak az embertől, és a zajosabb, hangosabb parklátogatás alapból arra készteti őket, hogy már időben, kellő távolságra visszahúzódjanak.

A vadak általában attól ijednek meg, ha hirtelen felbukkan előttük egy ember vagy ha megkergeti őket egy–egy kutya. Ilyenkor fordulhat elő az az eset, hogy a hirtelen menekülés közben fellökhetik vagy megsebesíthetik az útjukba kerülő személyeket. „Ha nagyobb zajjal közeledik az ember és az állat számít a jelenlétére, vagy az állat megpillantásakor kiadunk valamilyen hangot, lehetőséget biztosítunk az állat számára a menekülésre.”

Hozzátették továbbá, hogy ha valaki mégis találkozna a szarvassal, ne essen pánikba: ne közeledjen az állat felé, kerülje a hirtelen mozdulatokat, álljon meg vagy lassan hátráljon ki előle és várja meg, amíg szépen elballag.

Forrás: Infostart