0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Pápai Expo és Agrárpiknik – Elővételben olcsóbbak a jegyek

A szeptember 17-19-i Pápai Expo és Agrárpiknik főszervezőjeként a fiatalok agráriumba bevonását is zászlajára tűzte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Bagossy Brothers, agrárfórumok, szakmai kiállítók, Punnany Massif, startupok, termelői vásár – fesztiválhangulat és agrárközpontúság.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a nagy hagyományú Pápai Agrárexpót gondolta újra, és szervezi most meg a Pápai Expo és Agrárpikniket, ahol központi szerepet kap a fiatal generáció.

A rendezvény a fiatalok, családok irányába az agráriumot népszerűsítő programokkal, interaktív előadásokkal, koncertekkel is nyit.

Az expo a szakmaiság és a kikapcsolódási lehetőségek olyan vegyítékét kínálja, ahol mindenki megtalálja a számítását. A kamarának nem titkolt célja, hogy a fiataloknak megmutassa a mezőgazdaság, élelmiszeripar modern oldalát, ezáltal is megismertetve őket a szakmával, vonzóvá téve számukra azt.

Emiatt is, az agrár közép- és felsőoktatásban részt vevő diákok számára mindhárom nap ingyenes belépési lehetőséget biztosít a kamara, csupán regisztrálniuk szükséges. Akik nem diákok, azok a koncertekre illetve a kiállításra elővételben kedvezményesen vásárolhatnak belépőt, illetve a 12 éven aluliaknak ingyenes a belépés, a Pápai Járásban élők pedig kedvezménnyel válthatnak jegyet a helyszínen.

A fesztiválhangulathoz az is hozzájárulhat, hogy az expóhoz közeli Termál Campingben olcsóbban lehet sátorhelyet bérelni.

A rendezvény kötetlen jellegű, hasonlóan a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborhoz, ahol rendre jól kiegészítik egymást a szakmai és a közönségprogramok. A rendezvény mind helyben, mind az országos agrárszakma részéről kiemelt jelentőségű, fővédnöke Kovács Zoltán, Pápa és térsége országgyűlési képviselője, védnöke Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, valamint Nagy István agrárminiszter.

Ízelítő a programokból:

Első este, szeptember 17-én (pénteken) Bagossy Brothers koncert nyitja a rendezvényt, majd szombaton – mikor is este a Punnany Massif lép színpadra – jön a kiállítás szakmai része, ahol a fiatalok és a szakma egyaránt célközönség, vasárnap pedig a családok és a vadászok lesznek fókuszban.

Szombaton kötetlen hangulatú fórumbeszélgetéseket is rendeznek, az ágazat meghatározó szereplőinek részvételével, ennek révén is meg lehet ismerkedni az agráriummal és a benne rejlő potenciállal.

Szó lesz a mezőgazdasági támogatások szükségességének okairól, céljairól, formájáról és jövőjéről. Terítéken lesz a vadgazdálkodás, a vadásztársaságok aktuális kihívásai, jövőképe, az afrikai sertéspestis következményei, a mezőgazdasági vadkármegelőzési praktikák. Emellett bemutatkozik a NAK TechLab agrár startup inkubációs program, téma lesz a vidék, a fiatalság és a jövő kapcsolata, szóba kerülnek az egyetem alatti vállalkozási lehetőségek, és sikeres startupok is bemutatkoznak. A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével együttműködésben innovatív zöld infrastruktúra projektekkel is meg lehet ismerkedni.

Sok egyéb mellett lesznek mezőgazdasági gépbemutatók, gépjármű-bemutatók, az állatsimogatóban szombaton és vasárnap is törpemalac, dísznyulak, dísztyúkok, alpaka, racka bárány, kis kecskék, póniló, fodros galambok, selyemtyúkok várják a kicsiket.

„Parasztolimpia” keretében gumicsizma-dobálásban, horgászásban, talicskafutamon is megmérkőzhetnek egymással a kihívásra vágyók, akiket mobil kalandpark is vár.

Emellett lesz még légvár, felfújható kosárlabda és célkapu, csocsó is, továbbá népi fajátékok, klíma- és energiatudatos eszközök, játékok, kézműves sziget. Vasárnap pedig a megyei vadásznapnak is otthont ad a rendezvény, vadászkürt-, vadászkutya-, vadászíjász- és solymász bemutató is lesz, valamint főzőverseny.

Forrás: NAK