0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Csúcskategóriás erőgépek testközelből

Természetesen idén sem maradt el a traktor-tesztvezetés a 34. Bábolnai Gazdanapokon. Az AGROTEC Magyarország Kft., valamint az Agri CS Magyarország Kft. forgalmazásában New Holland és CASE IH traktorokat próbálhatnak ki az idelátogatók. Mi is beülhettünk az egyik gép fülkéjébe, és nem kell mondani: szájtátva és vigyorral szálltunk ki onnan.

youtube://v/IeReEM0r_ZY

A CASE IH Maxxum 150 CVXDrive egy 150 lóerős, 6,7 literes, 6 hengeres motorral ellátott csúcsmodell. A fokozatmentes, CVX váltóval felszerelt gép 40 km/h maximumsebességre képes, és ilyenkor is nagyon alacsony fordulatszámon tudja tartani a motort.

„Ez a funkciója szállítmányozáskor lényeges az üzemanyag-spórolás szempontjából” – mondja Boros Ádám, az Agri CS Kft. szerviztechnikusa. Mint fogalmaz, nemcsak teljesítményében, de kényelmi szempontokból is sokkal előnyösebb tulajdonsággal rendelkezik, mint az előző szériák.

A traktor kijelzőjén számos funkciót beállíthatunk: sebességet, a fogyasztás mértékét, a fordulatszámot, a hátsó karok százalékos helyzetét, és egyebek mellett a GPS-rendszert is itt lehet beállítani.

„A Szakiskolai Napon a diákok vigyorral szálltak ki a fülkéből. Azért remek ez az interaktív program, mert sok diáknak nincs lehetősége ilyen minőségű erőgépet kipróbálni sem iskolai keretek között, sem pedig a családi gazdaságukban. Viszont ha kilátogat a Bábolnai Gazdanapokra, nemcsak megnézheti, de át is élheti, milyen napjaink új technológiás gépet vezetni” – teszi hozzá Boros Ádám.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu