0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Együttműködési megállapodást kötöttek a Magyarok Kenyere program szervezői a Magyar Pékszövetséggel

A tizenegyedik éve működő Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program szervezői (a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége - MAGOSZ, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyarok Kenyere Alapítvány) együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar Pékszövetséggel a Kenyér Világnapja alkalmából, az Országházban. A megállapodás értelmében a felek összehangoltan tevékenykednek szakmai, stratégiai és érdekképviseleti céljaik elérése érdekében.

A Magyar Örökség díjas Magyarok Kenyere program szervezői és a Magyar Pékszövetség eddigi szakmai és társadalmi együttműködésüket ma hivatalos formában is megerősítették. A megállapodást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nevében Győrffy Balázs elnök, a MAGOSZ képviseletében Jakab István elnök, a Magyarok Kenyere Alapítvány részéről Rittlinger József kuratóriumi elnök, a Pékszövetség oldaláról Septe József elnök látta el kézjegyével.

A felek közös fellépése a karitatív tevékenység mellett többek között olyan szakmai és stratégiai célokra is kiterjed, mint a fenntarthatóság biztosítása, a korszerűen előállított, de egészséges és természetes, adalékanyagoktól mentes élelmiszerek fogyasztásának ösztönzése, valamint a kenyérrel és összetevőivel kapcsolatos lakossági ismeretek bővítése. Emellett kiemelt cél egymás érdekképviseleti tevékenységének erősítése, illetve a technológiai és tudástranszfer kárpát-medencei szintű elősegítése is.

Az aláírók az ünnepélyes eseményen alapvető jelentőségűnek nevezték, hogy a szakmai célok mellett a társadalmi felelősségvállalás terén is kiemelten együttműködnek. Ennek jegyében első lépésként a Magyarok Kenyere program szervezői 500 kg lisztet ajánlottak fel a Pékszövetség karitatív akciójához.

A Kenyér Világnapja alkalmából az Országgyűlésben szólalt fel Jakab István, aki parlamenti beszédében külön is köszöntötte a Magyar Pékszövetség páholyban helyet foglaló tagjait. A MAGOSZ elnöke napirend előtti felszólalásában többek között a magyar gazdák és az élelmiszeripari szereplők vírushelyzet alatti helytállását méltatta.

Forrás: NAK sajtóközlemény