0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Divatos friss alapanyagok

Soha ennyire még nem voltak népszerűek a kényelmi termékek, mint most. Ennek mindenekelőtt az az oka, hogy a koronavírus-járvány által súlyosan érintett étterem- és szállodaiparban óriási a munkaerőhiány, ezért a konyhák mindinkább a szeletelt vagy gyorsan elkészíthető árukat keresik.

Claus Lermer, a siegsdorfi zöldségkereskedő Frucht Lermer Ltd & Co. ügyvezető igazgatója is megerősíti mindezt.

Igen keresett lett a zsázsa, a bio-zöldségcsírák és a vadvirágos salátakeverékek. Különösen népszerűek például a divatos és friss alapanyagokból készült tálak, amelyeken az avokádótól a shiitake gombán át a színes zsázsáig változatos módon elkészített köretek is megtalálhatók.

A zsázsa mellett nagy a kereslet a vadon termő gyógynövényes, valamint a különböző csírákat tartalmazó salátakeverékekre is. A vendéglátóegységek gyorsan elkészíthető, fogyasztásra kész termékeket szeretnének, mivel sok cégnél nincs elegendő munkaerő. A leveles saláták forgalma is nőtt, több mint 30 százalékkal. A termékeknél alapvető elvárás a frissesség, illetve az, hogy ne tartalmazzanak tartósítószert és adalékanyagokat. A szezonalitás befolyásolja a keresletet, és előnyt élveznek a helyi termékek. A biotermékek kereslete ugyancsak növekszik.

Forrás: freshplaza.com/Kertészet és Szőlészet