0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A németek harmada még sosem beszélt gazdálkodóval, de most megtehetik

Egy aktív gazdacsoport, a Forum Moderne Landwirtschaft országos roadshow-t szervez, 650 önkéntes áll rendelkezésre, hogy szóba álljon az érdeklődőkkel, megválaszolja a legkritikusabb kérdéseket is, és megmutassa a modern agrárium valódi arcát.

Egy felmérés szerint a németországi lakosság 33 százaléka még sosem állt szóba gazdálkodóval, ellenben

a megkérdezettek 67 százaléka érdekesnek tartana egy ilyen beszélgetést. Ez adta az ötletet, hogy útra keljenek

a Forum Moderne Landwirtschaft aktivistái, és mind a 16 németországi tagállamot beutazva, 52 állomásos roadshow-t szervezzenek.

A már idézett felmérés szerint főleg az ország nyugati és keleti szélein, illetve a nagyvárosokban nem ismerik egymást a gazdálkodók és a nem gazdálkodók, Berlinben például a megkérdezettek 47, Duisburgban 45 százaléka mondta, hogy még sosem beszélt gazdával.

„Azt tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb a szakadék az élelmiszerek előállítói és fogyasztói között. Főleg a nagyvárosokban élőkre igaz, hogy nincs módjuk találkozni velük például a piacokon, és semmilyen személyes élményük nincs a modern mezőgazdaságról. Ezen szeretnénk változtatni”

– fogalmazott Lea Fließ, a Forum Moderne Landwirtschaft ügyvezetője.

A roadshow február 2-án indult Berlinben, a Brandenburgi kapunál, és még 51 állomása lesz országszerte. Meglátogatnak majd termelői piacokat és más rendezvényeket is, egyúttal számos gazdaságban is lesz nyílt nap.

A fórum mögött 65 tagszervezet és 160 támogató gazdaság áll, és 650 önkéntes dolgozik a roadshow sikeréért. Ők mindannyian gazdálkodók, vagyis első kézből származó információik vannak a modern mezőgazdaságról, és

rendszeres képzéseken vesznek részt, hogy felkészült beszélgetőtársak legyenek,

korrekten meg tudják válaszolni a legkülönfélébb kérdéseket, és eloszlatni az előítéleteket – olvasható a roadshow-t beharangozó sajtóközleményben.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu