0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Hulladékmentesítési nap Vácdukán

Részben civil kezdeményezésre hulladékmentesítési napot tartanak a Csörög-Vác-Vácduka települések között húzódó Kígyó-hegy Natura 2000-es területen 2022. március 5-én, szombaton, ahová várják a segítő kezeket.

Menyházi Regina, szabadúszó bronzjelvényes gyalogos szakági túravezető, a NaTúra alapítójának szívügye a terület védelme. A Natura 2000 hálózat az Európai Unió tagországaiban található legértékesebb természeti területek összefüggő rendszere. A Natura 2000 a világon egyedülálló, egységes szabályozású ökológiai hálózat, amelynek célja, hogy hozzájáruljon Európa vadon élő állat- és növényfajainak, valamint természetes élőhelyeinek hosszú távú fennmaradásához, az ember számára létfontosságú természeti környezet megőrzéséhez.

A Csörög-Vác-Vácduka települések között húzódó Kígyó-hegy az egyik ilyen Natura 2000-es terület, ami segélykiáltásoktól hangos, hiszen jelenleg nagy mennyiségű illegálisan lerakott hulladék terheit cipeli a hátán.

A túravezető kezdeményezésére az önkormányzatok anyagi forrással, szervezéssel és eszközökkel is hozzájárul a projekt sikerességéhez, Regina pedig vállalta, hogy önkénteseket verbuvál a feladathoz. Aki csatlakozna a felhíváshoz, megteheti ide kattintva.

Forrás: NaTúra