0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Anyák napja alkalmából hiánypótló élelmiszerbiztonsági kiadvánnyal köszönti a kismamákat a Nébih

Az anyaság már a fogantatás pillanatával elkezdődik, ahogyan az ezzel járó felelősség is. Ilyenkor ösztönösen kiélesednek a kismamák érzékei arra, hogy mi az, amivel a legjobban óvhatják gyermekük egészségét. Az élelmiszerbiztonság a várandósság alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az Ételt csak okosan! program részeként összeállítottak egy kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt.

youtube://v/o2hJ0xkykq8

A várandósság alatt az immunrendszer kisebb hatásfokkal működik, ezért a kismamák fogékonyabbak lehetnek az élelmiszer-eredetű megbetegedésekre, amelyek akár a születendő gyermek egészségét is veszélyeztethetik. Épp ezért az élelmiszerlánc-biztonság területén, így a Nébih Ételt csak okosan programjában is, a várandósok kiemelten jelentős célcsoportnak számítanak.

A most elkészült 28 oldalas informatív tájékoztatóban a Nébih összegyűjtötte a kismamákat érintő, élelmiszerekhez kötődő veszélyforrásokat, és bemutatja azokat a lépéseket, amelyek betartásával az élelmiszerek okozta – akár rendkívül súlyos következményekkel járó – megbetegedések megelőzhetők.

A tájékoztató azon felül, hogy inforgrafikával kiegészítve bemutatja a várandósság alatt kerülendő vagy fokozott odafigyelést igénylő élelmiszereket, felhívja a figyelmet a kifejezetten jótékony hatású ételek fogyasztására is. 

„Kismama kiadvány” és a hozzá kapcsolódó videók elérhetők az eteltcsakokosan.hu honlapon is.

Forrás: NÉBIH közlemény