0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A növények napját köszöntik a szegedi egyetemi füvészkertben

A növényvilág sokféleségét és az emberi életben betöltött rendkívüli szerepét bemutató tudományos előadásokkal és családi programokkal köszöntik a növények napját szombaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) idén százéves füvészkertjében - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Délelőtt és kora délután az SZTE és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont oktatói és kutatói tartanak előadásokat a klímaváltozásra adható lehetséges válaszokról, az inváziós fajokról, a növények érzékeléséről, valamint a környezeti ingerekre adott válaszaikról, de az érdeklődők megismerhetik a zöld géntechnológia kínálta lehetőségeket vagy azt, ki-ki saját környezetében, balkonládákban, magas ágyásokban hogyan alakíthat ki „mini édenkerteket”.

Látványos programnak ígérkezik Rácz Lajos zöldségszobrász bemutatója, ahogy az a fotókiállítás is, melyet a botanikuskertben készült felvételekből rendeznek.

Családi öko élményprogramot kínál a Kezes-lábas játszóház, ahol egyedi készítésű, legtöbbször roncstelepről megmentett kerékpárokból épített eszközökkel végrehajtott feladatok hívják fel a résztvevők figyelmét a környezettudatosság, a mozgás és az összefogás fontosságára.

A SZTE Füvészkertje minikert-építési pályázatot hirdetett általános iskolások számára, melyre 22 pályamű érkezett szegedi, sándorfalvi és hódmezővásárhelyi csapatoktól. A verseny eredményét – amely a közönség szavazatai alapján dől el – szombat délután hirdetik ki.

Forrás: MTI