0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Befejeződött a polgárőrök erdőtakarítási akciója

Véget ért a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért erdőtakarítási akciója. Az elmúlt hetekben húsz konténer, vagyis csaknem 150 köbméter szemetet gyűjtöttek össze a Debrecen környéki erdőkben. Háztartási és kommunális hulladék, építési törmelék, autógumi és pala egyaránt előkerült.

A programban mintegy 20 polgárőr vett részt, és alkalmanként a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének közfoglalkoztatottjai is csatlakoztak az erdők megtisztításához. A törmelék összegyűjtésében és elszállításában a Pixasef Kft. működött közre.

Nagyon örülünk, hogy Dr. Túrós András elnök támogatásának köszönhetően az Országos Polgárőr Szövetség révén lehetőségünk nyílt erre az önkéntes munkára.

Bízunk abban, hogy a későbbiekben is részt tudunk venni hasonló kezdeményezésekben, hiszen szívügyünknek tartjuk a környezetünk védelmét, és ebbe beletartozik az erdők megóvása, tisztán tartása is

– vont mérleget az akcióról Sziklási Péter, a Debreceni Polgárőr Egyesület elnöke.

Az egyesület csatlakozva a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért kezdeményezéshez, az Országos Polgárőr Szövetség anyagi támogatásával indított akciót a hajdú-bihari megyeszékhely környéki erdők megtisztítására. Ebben együttműködtek Debrecen Megyei Jogú Város önkormányzatával, illetve a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetével.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt. közlemény