0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Piacon a friss francia articsóka

A megszokottól eltérően, néhány héttel korábban kezdődött meg a francia articsókaszezon. A tavaszi enyhe időjárás és a száraz tél kedvezett a növények fejlődésének, így a szokásos június közepe helyett már május legvégén szedték az articsókát.

Pierre Gelebart, a Prince de Bretagne szövetkezet termékmenedzsere azt is elárulta, hogy idén a termés kiemelkedően jó minőségű, az articsóka íze és megjelenése is kiváló. Tavaly egészen más volt a helyzet, sok rügy szétterült, nem volt szép formás. A Prince de Bretagne kínálatában számos articsókafajta megtalálható:

a Camus történelmi bretagne-i fajta, a Castel jó hozama miatt különösen kedvelt a nagykereskedők körében, a Cardinal igen nagy fejű, lila színű articsóka, az elmúlt években népszerűsége megnőtt, egyre elterjedtebb, mert nagyon sokáig tartható pulton.

Édes íze miatt a gyerekek is szívesen fogyasztják. Az értékesítés növelése érdekében a szövetkezet májusban és júniusban népszerűsítő kampányt indított. Az articsóka kiemelt szerepet kap majd a főzőműsorokban, és plakátokat helyeznek ki a párizsi metrón és Bretagne számos pontján. Azt remélik, hogy a kampánnyal sok millió emberhez elérnek, hatékonyan tudják felhívni a figyelmüket a különleges, finom és egészséges zöldségfélére.

Forrás: hortidaily.com/Kertészet és Szőlészet