0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Európa Zöld Városa díj 2022 – Ki szeretné az Európa Zöld Városa címet megszerezni?

Melyik az a sikeres, lenyűgöző városi zöld projekt, amelyik képviselni tudná Magyarországot ezen a versenyen, és amelyik inspirációt nyújthatna egész Európának?

Az Európai Zöld Város díj minden évben reflektorfénybe helyez 13 kiemelkedő európai városi zöldítést megvalósító projektet, amelyek optimálisan használják a zöldinfrastruktúra számos előnyét és hozzáadott értékét a környezetükben. A pályázó projektek másokat is inspirálnak és ösztönöznek sikeres, ambiciózus, innovatív új zöldinfrastruktúra-projektek megvalósítására.

A 13 projekt közül csak egy nyeri el a 2022-es európai díjat.

A díjátadó ünnepségre 2022. december 8-án Párizsban, a 2022-es Victoires du Paysage idején kerül sor.

A 2022-es Európa Zöld Városa díjról

A díj létrehozását az Európai Faiskolák Szövetsége (European Nurserystock Association – ENA) és a Green Cities Europe programban részt vevő 13 ország faiskoláinak szövetségei kezdeményezték. A programban a 13 ország közösen azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a városi környezetben a zöldterületek milyen hozzáadott értéket képviselnek. Minden, a programban részt vevő ország egy nemzeti projekttel indulhat. A pályázatokat egy nemzetközi zsűri fogja elbírálni, melynek tagjait a résztvevő országok delegálják.

Azok a projektek pályázhatnak, amelyek a résztvevő országok – Belgium, Bulgária, Dánia, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália és Svédország – valamelyikében valósultak meg.

Nevezni sokféle projekttel lehet. Néhány példa: iskolaudvarok, üzleti parkok, kórházak vagy lakóövezetek. A pályázó projekteknek be kell mutatni, hogy a kültéri és/vagy a beltéri növényzet fontos hozzáadott értéket jelent a felhasználóknak és a környezetnek. Ez a hozzáadott érték sokféleképpen nyilvánulhat meg, például az ingatlan értékek növekedésében, a hatékonyabb munkavégzésben, a biológiai sokféleség növekedésében, az identitás megerősítésében, a klímaváltozás enyhítésében, a környezet, jövő biztosabbá tételében, valamint az emberek jóllétének és egészségének javulásában.

Melyik projekt fogja Magyarországot képviselni?

Keressük Magyarország „Európa Zöld Városa díj” projektjét!

A pályázatokat 2022. augusztus 1. éjfélig lehet benyújtani az info@diszkerteszek.hu e-mail-címre. Kérjük, az e-mail tárgyában tüntesse fel: „Zöld Városok díj”.

A zsűri a benyújtott pályázatok közül a nemzetközi zsűri bírálati szempontjai alapján kiválasztja azt a projektet, melyet az Európa Zöld Városa díj nemzetközi versenyében megmérettetésre érdemesnek ítél.

A díj: a nyertes projekt jelölése az Európa Zöld Városa díj nemzetközi versenyre.

Díjátadó ünnepség

A díjátadó eseményre a 2022. augusztus 30–31-én megrendezésre kerülő Hungarogreen Kertészeti Szakkiállítás idején kerül sor.

Kihez forduljon?

További információ kérhető e-mailben az info@diszkerteszek.hu címen, vagy telefonon a +36-70-330-1223 számon.

Ebben az útmutatóban talál információt a bírálati szempontokról és a nemzetközi folyamatról, amely minden résztvevő országra vonatkozik.

Jelen népszerűsítő kampány tartalma kizárólag a szerző véleményét képviseli, és kizárólag az ő felelősségét képezi. Sem az Európai Bizottság, sem REA (European Research Executive Agency –az európai Kutatási Végrehajtó Ügynökség) nem vállal semminemű felelősséget az itt megjelenő információ bárminemű használatáért.

Forrás: Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete