0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Tápoldat vágott virágokhoz

A Lisianthus a hosszabb vázatartósság, a több virág és a szirmok szín­intenzitása érdekében vágott virágként is folyamatos tápanyag- utánpótlást igényel.

A virágszálakat ál­talában akkor vágják, amikor még csak néhány kinyílt virág jelent meg rajtuk, amelyek akkor még intenzív színűek. A később nyíló bimbókból jellemzően halványabb színű virág lesz, sőt az utoljára nyílók egészen fakók is lehetnek. Mivel a piac az intenzív színt részesíti előnyben, a FloraLife holland cég kifejlesztett egy speciális virágtápot, a FloraLife Lisianthus Flower Foodot.

A több fajtával végzett vizsgálat kimutatta, hogy a termék használata erősíti a szirmok színét, növeli a virágzási százalékot, a virágok élettartamát és méretét.

A FloraLife laboratóriumában holland termelőktől származó, frissen szedett Lisianthus- szálakat vizsgáltak, a szárakat visszavágták, az alsó részükről a leveleket eltávolították. A virágszálakat vízbe, FloraLife Express Universal 300 oldatba vagy FloraLife Lisian­thus-tápoldatba helyezték. Ezután a virágokat 20 °C-on tartották 12 órát nappali fényben, majd 12 órát sötétben, hogy szimulálják a fogyasztóknál tapasztalható körülményeket. Néhány nap után pedig megvizsgálták a szirmok színét, a vi­rágok méretét, a vázatartósságot, és a kinyílt virágok arányát. Azt tapasztalták, hogy minden tulajdonságot kedvezően befolyásolt az új tápoldat.

Forrás: Kertészet és Szőlészet