0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

11 magyar biogazdálkodó mutatkozik be a világ legnagyobb ökológiai kiállításán

Az idei Biofach Nemzetközi Bio-Élelmiszer és Bio-Áru Szakkiállítás magyar közösségi standján 11 belföldi biogazdálkodó cég mutatkozik be Nürnbergben – közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) az MTI-vel.

A magyar standot szervező AMC új üzleti lehetőségeket remél a kiállítástól, amelyre a biozöldségek és biogyümölcsök mellett olajos magvakat, fűszerpaprika-termékeket, gabonatermékeket, hidegen sajtolt olajokat hoztak a résztvevők. Az AMC a Hungarian Food Business Program élelmiszeripari exportfejlesztő programot mutatja be a rendezvényen – írták.

A közlemény a bioélelmiszerek jelentőségét a magasabb beltartalmi értékekkel és a környezetbarát előállítással indokolta.

Kutatások szerint több bennük a mikroelem, a vitamin, az antioxidáns, előállításukhoz nem használnak se kémiai növényvédőket, se műtrágyát, feldolgozásuk kíméletes, az adalék- és segédanyagok használata korlátozott.

A péntekig tartó Biofach a németországi Nürnbergben 143 országból 3200 kiállítót fogad, fő témái az ellenállóképesség, a fenntarthatóság, a klímabarát táplálkozáson, a hulladékmentesség és a digitalizáció. A bioélelmiszereket és bioárukat felvonultató szakmai találkozót 1990 óta rendezik meg – tették hozzá.

Forrás: MTI