0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Méhpusztulás a reptéren

300 méhcsalád pusztult el a Delta Air Lines amerikai légitársaság Alaszka felé tartó járatán. A méheket egy alaszkai méhész rendelte Kaliforniából azzal a céllal, hogy az Alaszkában nem őshonos rovarok almafák és facsemeték beporzásában segédkezzenek.

A méheket az eredeti terv szerint Alaszka legnagyobb városába, Anchorage-ba szállították volna, de a szállítmány túl nagy helyet foglalt, és emiatt egy atlantai járatra kerültek át, onnan kellett volna Alaszkába jutniuk.

A közel 17 millió forint értékű szállítmány azonban valahogy lekéste a csatlakozást, és az atlantai repülőtéren már csak azt fedezték fel, hogy a méhek rekeszeit több órára kitették a szabadba, és az állatok többsége elpusztult a hőségben.

A kaliforniai beszállító most ismét feladja a megrendelt méheket, a megrendelő méhész pedig abban reménykedik, hogy a légitársaság is valamilyen módon segítséget nyújt majd az állatok ismételt utaztatásához. Azt azonban a méhész is elismerte, hogy az élő állatok szállítása komoly kockázatokkal jár – számolt be az MTI.

Forrás: MTI/Méhészet