0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Állattenyésztési termékenységelemzés okostelefonnal

Az Egyesült Államokban alapított Verility Inc. 3,5 millió dollár értékben szerzett kockázati tőkefinanszírozást az általa létrehozott Fertile-EyezTM nevű globális termékenységelemző platform további fejlesztéséhez.

A humán kutatásokra alapozott mobiltelefonos alkalmazás lehetővé teszi az állattenyésztők számára a szaporodási teljesítmény felgyorsítását. Pontos, egyszerű és költséghatékony elemzést biztosít az ovulációs fázis és a sperma minőségének előrejelzéséhez.

Az agrár technológiai startup alapítói szerint a spermaelemzés és az ovuláció kimutatásának javítása az állattenyésztésben a két legfontosabb módja annak, hogy hústermelés fokozható legyen.

A fogamzási ráta köztudottan erősen korrelál a termelés jövedelmezőségével és az élelmiszerek fenntarthatóságával.

Az alapítók rendkívül izgalmasnak tartják, hogy képesek az automatizált mobil tenyésztési technológiákat az állategészségügyi ipar azon szegmensébe hozni, ahol általában nem sok innovációt láthatunk. A befektetők azt várják, hogy a tervek szerint 2023-ban megjelenő Fertile-Eyez technológia lehetővé teszi a sertéstenyésztők számára, hogy termelékenyebbek legyenek a jobb szaporodási teljesítmény révén.

A szabadalmaztatott, mesterséges intelligencia-kompatibilis, okostelefon-alapú technológia, széleskörűen alkalmazható a precíziós állategészségügy és állattenyésztés területén.

Ez finanszírozás segíteni fog abban, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljön az első mesterséges intelligencia-kompatibilis termék a sertések pontos, megfizethető és valós idejű ovuláció-előrejelzéséhez.

Forrás: purdue.edu