0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Az élőhelyek kerülnek a középpontba a szarvasi állatparkban

A vizek mélyétől az égi magasságokig mutatják be az állatok élőhelyeit augusztus utolsó szombatján, az Állatkertek éjszakáján a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában Szarvason - tájékoztatta az igazgatóság közleményben az MTI-t.

Mint írják, idén is egy fontos téma köré csoportosulnak majd a programok, melyek vezérfonalát az élőhelyek védelme adja.

Az emberi társadalom terjeszkedése, az egyre növekvő fogyasztási igények kielégítése újabb és újabb élőhelyeket vesz birtokba, ami bolygószerte fajok százezreinek fennmaradását veszélyezteti.

A szarvasi állatparkban a vizek mélyétől az égi magasságokig tekintik át az élőhelyek nélkülözhetetlen szerepét és az emberi felelősséget azok megőrzése érdekében.

A programok délután 3 órakor kezdődnek, az érdeklődők „alámerülhetnek” a tokhalak világába; képet kaphatnak a gyöngybaglyokat veszélyeztető tényezőkről; megtudhatják, hogyan száműzte az ember a gímszarvasokat az erdők rejtekébe;

hogyan menekültek meg az európai bölények a kipusztulástól; miért tűntek el a jégkorszakot követően a jávorszarvasok a Kárpát-medence vidékéről; és miért nem fészkelnek már keselyűk hazánkban.

Az esti órákban a park farkasai és aranysakáljai jutnak főszerephez, a sakálok kifutójánál egy kísérleti jellegű, audio meglepetést is tartogatnak a vendégek számára.

Az est zárásaként a már szürkületkor megjelenő, Anna-ligeti denevérfajok nyomába lehet eredni szakértők és egy speciális denevérdetektor segítségével.

Az Állatkertek éjszakáját idén augusztus 27-én, 11. alkalommal rendezik meg országszerte.

Forrás: MTI