0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Szárnyal a Kubota

A világ harmadik legnagyobb agrárgépgyártó vállalata, a japán Kubota 16,5 milliárd eurós árbevételre tett szert. A 43,3 ezer főt foglalkoztató vállalat árbevételének 73 százaléka exportból származott.

A Kubota európai árbevételének 22 százaléka traktoreladásból és szintén 22 százalékban más mezőgazdasági gépek és eszközök eladásából származott.

A Kubota-konszern legnagyobb európai vállalata a Kverneland- csoport, amely ugyancsak jó évet zárt tavaly. A csoport árbevétele elérte az 564 millió eurót, ami 14 százalékkal több a 2020-asnál, és az ez év első félévi bevétele is 16 százalékkal meghaladja a 2021 első félévit.

A kontinensen 2620 főt foglalkoztató Kverneland európai központja a németországi Soestben, európai innovációs központja pedig Hollandiában, Nieuw-Vennepben van. Németországon kívül több európai országban vannak gyárai, például Dániában, Norvégiában, Olaszországban.

A Kverneland-csoport talajművelő-, tápanyag-kijuttató, vető-, permetező, szálastakarmány-betakarító gépek széles választékát gyártja. Nagyszabású fejlesztésre készülnek a Ravennában működő bálázógyártó üzemben meg kívánják duplázni a gyár termelését. Egy másik olaszországi üzemben pedig a 2021-ben megvásárolt ROC-gyárban, ahol a világ piacvezető szalagos rendösszerakóit gyártják, 40 százalékkal kívánják növelni a termelését.

Forrás: Eilbote