0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A lényeg a felszín alatt van – a vízmegőrző talajművelés felértékelődött

Mozgógép bemutatóra készült az Agrospic Kft. Sárosd határában, ám a csütörtök éjszakai 20 milliméter eső elmosta, azaz járhatatlanná tette a területet. Egyesek sajnálták, mások inkább örömüknek adtak hangot az égi áldást nyugtázva. Így a cég telephelyének udvarán ismerkedhettek a résztvevők a Kverneland eszközeivel.

„Izgalmas szakma az agrárium, nem tudjuk befolyásolni az időjárást, az inputanyagok, sőt a termés árát, amire viszont ráhatásunk van, az a szaktudás és az agrotechnika” – köszöntötte a gazdákat Takács Zoltán, a cég ügyvezetője. A szakember hozzátette, az idei, az elkövetkező nyarak leghűvösebbike, azaz fel kell készülnünk, hogy 10 esztendőből 2-3 ilyen lesz. Éppen ezért a vízmegőrző talajművelés felértékelődött.

A Kverneland Kft. részéről Mészáros Rajmund és Pintácsi László termékmenedzserek tartottak „párbeszédes” gépbemutatót. Napjaink alapkérdése, szántsunk-e, vagy sem, el kell felejtenünk az ekét? A válasz az okszerű használatban rejlik. Ne feledjük el, a nagy szármaradvány bedolgozásának leghatékonyabb eszköze, ráadásul a növényvédelem egy részét is nyugodtan rá bízhatjuk.

Sokan naptár szerint gazdálkodnak, nem veszik figyelembe, hogy bizonyos estekben jobb várni. Például a csapadékra.

Száraz körülmények között végzett talajmunka során szakad a gép, nő az üzemanyag fogyasztás, rögössé válik a területünk. Bár a Kverneland az ekékkel kezdte a gépgyártást, ma már a forgatásos és forgatás nélküli talajművelésre is van megoldásuk.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu