0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Új digitális platform a precíziós mezőgazdaság szolgálatában

Újdonsággal jelentkezik a Trimble, a precíziós gazdálkodási megoldások népszerű gyártója. A hazánkban most induló a Trimble Virtuális Gazdaság egy digitális platform, ami interaktív online élményt nyújt a gazdáknak, hogy elmerüljenek a precíziós mezőgazdaság világában.

Az új felületen a felhasználók egy fiktív gazdaságban tehetnek sétát, miközben azonosíthatják azokat a kihívásokat, melyekkel napi szinten találkoznak a valóságban is. Ezt követően a gazdálkodók eljutnak a virtuális térben a gyártó könnyen használható, összekapcsolt megoldásaihoz, melyek választ kínálnak ezekre a kihívásokra. Végül kapcsolatba léphetnek a márka képviselőjével, hogy meghatározzák a való életben működő gazdaság számára a legjobb opciókat.

Jim Chambers, a Trimble Agriculture alelnöke kiemelte: „A Trimble munkatársaiként minden nap együtt dolgozunk a magyar gazdálkodókkal is. Ezáltal segítünk megérteni a legfontosabb kihívásokat, illetve utat mutatunk abban is, hogy milyen segítségre van szükség a megoldáshoz.” A márka vezetője hozzátette „Tudjuk, hogy a gazdálkodás nehéz. A Trimble Agriculture megoldásai azonban segíthetnek megkönnyíteni a mindennapokat, és a bejelentett új digitális eszköz segít abban, hogy a gazdák a meghatározott problémákhoz gyorsan kiválasszák a legjobb megoldást.”

Bár a gazdálkodást negatívan befolyásoló külső erőket senki sem tudja befolyásolni, mégis léteznek olyan megoldások, amelyek megkönnyíthetik a gazdálkodást. A megismert számos akadály közül a mostani virtuális platform részletesen bemutatja a leggyakoribbakat, az ezekre alkalmazható technológiákkal és megoldásokkal együtt. Ilyen többek között:

A sikeres munkavégzés biztosítása – Az idénymunkások és a szakképzett munkaerő hiánya miatt nehéz lehet biztosítani, hogy a szántóföldi munkát hatékonyan és pontosan végezzék el. Az intuitív munkafolyamatok segítségével a precíziós mezőgazdasági megoldások lehetővé teszik a gépkezelők számára, hogy a feladatokat könnyedén és minimális előképzettséggel végezzék el.

Az automatikus munkagép-, tábla- és feladatválasztási funkció segít a gépkezelőnek, hogy a megfelelő feladatokat a megfelelő eszközzel, a megfelelő szántóföldön végezze.

Ezen kívül az összes szántóföldi adatot közvetlenül vissza lehet szinkronizálni a gazdaság irodájába.

Adatkezelés, kezdőponttól a végpontig – Több jármű egyidejű működése és a mezőgazdasági adatok átvitele az egyik platformról a másikra kihívást jelenthet, például a többféle felvett egyenes vagy a kijelzők nehézkes áttelepítése miatt. Az adatkezelési megoldások segítenek a gazdálkodók adatainak maximális kihasználásában azáltal, hogy automatikusan szinkronizálják ezeket az információkat, így növelve a hatékonyságot az egész gazdaságban.

Költségmegtakarítás a ráfordítások kezelésével – A gyomirtó vegyszerek drágák lehetnek és nehéz lehet biztosítani, hogy a permetezés következetesen és a megfelelő helyeken történjen. A mai gazdasági helyzetben a gazdálkodók kevesebbet akarnak költeni, és keresik a hatékonyság növelésének lehetőségeit a pazarlást csökkentő technológiák révén.

Erőforrás-gazdálkodás, az idő optimális kihasználása – A gazdálkodók számára fontos, hogy a koherens működés érdekében hatékonyan tudjanak gazdálkodni a földterülettel, a gépekkel és az idővel. Az erőforrások megfelelő és hatékony felhasználásának biztosítása összességében jövedelmezőbbé teszi a gazdaságokat.

Vízgazdálkodásban – Szinte minden gazdaságnak vannak vízzel kapcsolatos problémái: legyen az túl sok víz, nem megfelelő vízelvezetés vagy egyszerűen csak nem egyértelmű, hogy hogyan lehet maximalizálni a vízmennyiséget, hogy az hatással legyen az eredményre.

A vízproblémák kezelése évről évre olyan javulást eredményezhet, amely jelentősen befolyásolja a gazdaság jövedelmezőségét.

A precíziós gazdálkodásba való belépésben – Az új technológiák bevezetésének számos akadálya van a gazdálkodók számára, beleértve a kezdeti beruházás költségét, a megfelelő berendezések kiválasztásának terhét, illetve a megbízható terméktámogatás megtalálását. Ezekre a kérdésekre kínált válaszok és a megtérülés bemutatása együtt módot ad a gazdálkodóknak arra, hogy megismerjék a precíziós gazdálkodás pozitív hatásait, mely jobb irányba tereli a mindennapi gyakorlatokat.

A cég rendkívül megbízható, pontos és könnyen használható berendezéseket és szolgáltatásokat kínál a mezőgazdasági műveletek javítása érdekében, miközben ezek könnyen integrálhatók a különböző márkákat használó flottákba is.

Forrás: AXIÁL Kft.