0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Az állategészségügy terén kiemelkedő vállalatcsoporttal működik együtt a MATE

Közös oktatási és kutatási projektek megvalósítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és az állatgyógyászat terén kimagasló színvonalú tevékenységet végző ALPHA Befektetési Holding Zrt. vállalatcsoport.

Az ALPHA Befektetési Holding Zrt. 2010. novemberében alakult meg, létrejöttével pedig ernyővállalatként foglalta magába az addigra már kiemelkedő sikereket elérő országos lefedettségű vállalatcsoportot. E csoport zászlóshajója a több mint 30 éves múltra visszatekintő ALPHA-VET Állatgyógyászati Kft., amely kiemelt figyelmet fordít az innovációkra, a kiváló gyártási körülményekre, valamint a csúcsminőségű állatgyógyászati készítmények és takarmánykiegészítők előállítására és forgalmazására.

Az együttműködés értelmében a vállalatcsoport gyakorlati helyszínt nyújt a MATE hallgatói részére, továbbá lehetőséget biztosít tudományos diákköri dolgozatok, valamint szak- és diplomadolgozatok készítésére is.

Emellett a vállalatcsoport szakértői az egyetemi képzések szervezésében is részt vesznek, gyakorlati oktatók biztosításával, illetve a képzések tematikájának összeállításával.

Az együttműködés kapcsán Dr. Gyuricza Csaba rektor kiemelte, hogy az egyetem és a vállalatcsoport közös érdeke az agrárdigitalizáció fejlesztése és elterjesztése, a mezőgazdasági vállalkozók edukálása, valamint azoknak a 21. századi ismereteknek az átadása, amelyek segítik az agrárium szereplőinek fenntartható, környezettudatos és hatékony gazdálkodását.

Dr. Móré Attila, az ALPHA Befektetési Holding Zrt. igazgatóság elnöke a megállapodás aláírásakor rámutatott, hogy a vállalatcsoport számára az is rendkívül fontos, hogy a munkavállalók naprakész elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezzenek, épp ezért támogatják a MATE szakirányú továbbképzésein és posztgraduális képzésein való részvételüket.

Forrás: MATE