0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újabb támogatás az osztrák gazdáknak

Áram nélkül nincs élelmiszer, és ahhoz, hogy továbbra is biztosítsuk az ausztriai élelmiszerellátást, támogatni kell gazdáinkat a villamos áram költségének viselésében, fogalmazott Norbert Totschnig agrárminiszter annak kapcsán, hogy az osztrák pénzügyminisztérium 120 millió eurós segélyről döntött, amellyel a gazdákat, rajtuk keresztül pedig a hazai élelmiszerbiztonságot kívánják támogatni.

A már korábban megszavazott 28 milliárd eurós segélycsomag és a 110 millió eurós mezőgazdasági ellátásbiztonsági csomag mellett a most bejelentett új támogatás a következő fontos segélyintézkedés az osztrák gazdálkodók számára. Emellett

Ausztria további 9 millió euróval támogat több mint 720 vállalatot, amellyel a regionális üvegházi gyümölcs- és zöldségtermesztést szeretnék biztosítani.

Norbert Totschnig azt is kiemelte, hogy az ukrán-orosz válság miatt megnövekedett energiaárak jelentik az egyik legnagyobb kihívást. Emiatt a kormány szeptemberben úgy döntött, hogy minden háztartás villamosenergia-költségét mérsékelni fogja, majd további intézkedésként kihirdették a mezőgazdasági vállalkozások támogatását. Az agrártárca az érdekképviseleti szervekkel közösen olyan modell kidolgozásán fáradozik, amely egyszerű és gyorsan kivitelezhető, és minden mezőgazdasági tevékenységet végző vállalkozást támogat. Emellett célzott támogatást is nyújtanak a különösen energiaigényes gazdaságoknak.

Forrás: bml.gv.at/Kertészet és Szőlészet