0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A PixInput győzelmével zárult a MATE hallgatói innovációs ötletversenyének döntője

A PixInput csapata egy automatizált szoftvert dolgozott ki, amellyel pontosabb kép kapható az adott növénykultúra aktuális állapotáról és annak várható változásairól. Vilcsek Viktor gépészmérnök és Bozi József növényorvos hallgatók fő célja az, hogy a lehető legkorábban észleljék a különféle növénybetegségeket, ez alapján pedig elősegítsék a környezet- és költségkímélő beavatkozást.

A fődíjjal járó 500.000 Ft pénzdíjat a projekt megvalósítására használhatják fel.

A II. helyezett Szám Dorottya, a Network Medicine for Agriculture projekt megálmodója lett, aki 300.000 Ft pénzdíjat fordíthat ötletére. A növényorvos mesterszakos tehetség fő célja az, hogy a hálózati orvoslás innovatív módszerével vegye fel a harcot a gombabetegségek és gyomok terjedése ellen.

A III. helyezett Tamás Bence ökológiailag stabil kerti tavakkal foglalkozik, melyekben jól kiválasztott állat- és növényfajok gondoskodnak az ökoszisztéma egyensúlyának és a tó állapotának fenntartásáról. A mezőgazdasági biotechnológus mesterszakos hallgató 200.000 Ft pénzdíjat fordíthat projektjének továbbfejlesztésére.

„Az Innovázió 2.0 innovációs projektversenyt idén másodszor hirdettük meg a MATE hallgatói számára.

A felhívásra több mint 30 pályamű érkezett. Közülük az öt legígéretesebb tehetség számára Validátor címmel egy három hónapos inkubációs programot szerveztünk, melyben innovációs, gazdasági és kommunikációs szakértők segítették a hallgatói projektek tökéletesítését és a döntőre való felkészülést”

– hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora és az ötletverseny zsűrijének elnöke.

A döntősöket számos hasznos tanáccsal segítette az akadémiai és a gazdasági élet meghatározó szereplőiből álló zsűri is, melyben az intézményvezető mellett helyet foglalt Fuchs Balázs, az Express Innovation Agency Zrt. vezérigazgatója, Horváth Mihály, a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési igazgatója, Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója, valamint Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója.

A hallgatói innovációs projektverseny a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2019-1.2.1-Egyetemi-ÖKO-2019-00006 projektjének támogatásával valósult meg.

youtube://v/u1nO_kI2y5w

Forrás: MATE közlemény