0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Az EIT Food 2023-ra vállalkozói pályázatot hirdet

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) bejelentette, a 2023-as Vállalkozási Programjainak elindulását. Március 26-ig lehet jelentkezni három olyan programra, amelyek az üzleti növekedés minden szakaszát lefedik.

Az EIT Élelmiszeripari Vállalkozási Programja három fázisba sorolja a vállalkozásokat és így nyújt támogatást az induláshoz, a fejlődéshez, vagy a nagy léptékű fejlesztéshez. Céljuk, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiai startup vállalkozások fejlődjenek, hogy megoldják a globális élelmiszerrendszeri kihívásokat, és világszerte új élelmiszer-innovációkat és vállalkozásokat hoznak létre. Az élelmiszer-pazarlás kezelésétől a fehérjediverzifikáció fejlesztéséig az agrár-élelmiszeripari vállalkozások következő generációjának támogatása segít valós értéket teremteni az európai polgárok számára, és elősegíti a mindenki számára igazságosabb, fenntarthatóbb élelmiszer-rendszer felé vezető utat.

„Ahhoz, hogy segíthessünk egy olyan jövőbe illő élelmiszerrendszer felépítésében, amely egészséges és fenntartható élelmiszereket állít elő mindenki számára, kapcsolatokat kell teremtenünk az élelmiszer-ökoszisztéma között, támogatva a vállalkozókat új ötletek és innovációk kidolgozásában. A Vállalkozási Programok páratlan támogatást és hálózatépítést kínálnak az európai vállalkozóknak, segítve a valódi innovációt az agrár-élelmiszeripari ágazatban.”

– mondta Benoit Buntinx, az EIT Food Business Creation igazgatója

A 2023-as Vállalkozási Program elindítása jól példázza az EIT Food azon törekvését, amely az induló vállalkozásokat a bennük rejlő lehetőségek teljes kiaknázása érdekében támogatja. 2022-ben az EIT Food több mint 600 pályázatot kapott több mint 30 országból, köztük Magyarországról is, és több mint 120 induló vállalkozást támogatott, amelyek 407 millió eurónyi állami és magánbefektetést tudtak bevonni céljaik eléréséhez.

A programok lehetőséget kínálnak a nyertes vállalkozóknak, hogy részesüljenek a világ legnagyobb agrár-élelmiszeripari innovációs közösségének támogatásából, képzési programokon vehessenek részt.

A sikeresen pályázó startup-ok akár 500 000 eurós (200 millió Ft) támogatást is kaphatnak az EIT Food-tól, valamint külső finanszírozást is igénybe vehetnek, az EIT Food befektetői közösségétől.

A kiválasztott startup-ok emellett részesülnek vezetőképzésben, személyre szabott mentorálásban, a világ legnagyobb élelmiszer-innovációs hálózatához való hozzáférésben, valamint a növekedéshez és sikerhez szükséges erőforrásokban és eszközökben.

A jelentkezési lehetőségek már nyitva vannak, március 26-áig. Ezt követően áprilisában történik az értékelés folyamata, majd 2023 májusában tervezik az eredményhirdetést. A jelentkezéssel kapcsolatos további információk az EIT Food angol nyelvű weboldalán érhető el: entrepreneurship.eitfood.eu.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/eitfood.eu