0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Az eukaliptusztól az áfonyáig

A német Heinje faiskola korszerű, innovatív fajtáiról, valamint különleges értékesítési módszereiről híres. Kínálatában olyan klasszikusok találhatók meg, mint a díjnyertes Rosy Boom rózsafajta, a Three Sisters és a Switch hortenziák, valamint a Lucky Berry áfonyafajta. Az ismert faiskola az IPM kiállításon mutatta be idei piaci újdonságait.

Fruchtbengel márkanévvel forgalmazza a faiskola a kiváló minőségű bogyós és csonthéjas gyümölcsfajokat tartalmazó válogatását. A termékcsaládba bekerült fajtákat hagyományosan kézzel szaporítják, és Németország-szerte a legkülönbözőbb talajviszonyok között tesztelték. Ennek köszönhetően a fákon és bokrokon termő gyümölcsök nemcsak különösen ízletesek, hanem ellenállók és könnyen gondozhatók is, emellett kiváló a növekedési erélyük.

Mindenkinek megfelelnek ezek a fajták, nem kell hozzájuk nagy hely, és a gondozásukhoz sem szükséges különösebb kertészeti érzék vagy sok idő.

A legtöbb fajta ráadásul öntermő, porzó nélkül is gyümölcsöt hoz.

A Heinje faiskola különböző méretű és korú (2-6 éves) növényeket kínál mindegyik fajtából, így mindenki megtalálja a kertjébe, balkonjára illőt, és mindegyik fajtára termőre fordulási garanciát is ad. A Fruchtbengel sorozat mindegyik tagját alacsony tőzegtartalmú talajban termesztik, újrahasznosított cserépben nevelik és forgalmazzák.

Az eukaliptusz napjaink kifejezetten divatos növénye.

A filigrán megjelenésű, ezüstkék levelű Blaue Liebe fajtát újonnan mutatták be a kiállításon. Nevelhető erkélyen vagy teraszon, dézsában vagy nagyobb növénytartóban, és kiültethető a kertbe is. Felfelé törő, dúsan elágazó, közepes méretű bokorrá fejlődik, a hajtásoknak kellemes aromás illatuk van. A levágott ágakat könnyű szárítani, így sokáig a lakás díszei lehetnek.

A fajta rendkívül ellenálló a betegségekkel szemben, és mínusz 15 °C-ig fagytűrő. 4,6 literes konténerben forgalmazza a Heinje faiskola.

A faiskola egy rododendronújdonságot is bemutatott: a Grazeasy az Inkarho nemesítőház fajtája. Mint minden Inkarho-nemesítésű rododendronfajta, ez is ültethető meszes talajú kertekbe. Kecses megjelenésű és könnyen gondozható, mínusz 25 °C-ig télálló. Feltűnő élénklila virágaival és keskeny leveleivel hívja fel magára a figyelmet.

A Rosy Boom® rózsafajta megjelenése vadrózsára emlékeztet. Könnyen gondozható, különösen dúsan és hosszan, júniustól augusztusig virágzik, bokra körülbelül 1,5 méter magasra nő. Igazi beporzóbarát növény. A Rosy Boom® Colors Change változat érdekessége, hogy a virágok az elnyílás előrehaladtával színt váltanak. Ez a változat az IPM 2023 kiállításon egyébként elnyerte a Show your Colors szakmai díjat.

A Hydrangea paniculata Switch bugáshortenzia-fajta júniustól szeptemberig virágzik, mínusz 25 °C-ig fagytűrő, a nyár folyamán a virágok színe megváltozik.

A Hydrangea macrophylla Switch kertihortenzia-fajta virágzatának színe szintén változik a rózsaszín és a piros különböző árnyalatai között, a tövek különösen hosszan, akár 150 napig is nyílnak.

Forrás: Kertészet és Szőlészet