0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Bárány hatosikrek születtek az Egyesült Királyságban

Különleges eseménynek lehetett tanúja egy ifjú gazda a walesi Meirionnydd megyében, amikor az általa gondozott egyik anyajuh hat egészséges báránynak adott életet.

A juhok általában egy-három utódot hoznak világra. Gazdájuk, a 20 éves Erin Fflur McNaught elmondása szerint a kicsik jó egészségnek örvendenek. A korábbi állatorvosi vizsgálatok alapján már sejtették, hogy a vemhes anyának három utódja lesz, a hasa mérete alapján pedig az is felvetődött, hogy még több bárányt hordoz – írja a BBC.

McNaught nagyapja sem látott még ennyi utódot egyetlen jerkétől, pedig már 70 éve foglalkozik juhtenyésztéssel.

A hat testvér közül mindössze egynek volt szüksége egy kis segítségére, őt egy kis ideig a házban, a kandalló közelében melengették. Természetesen az anya számára megterhelő lenne ennyi éhes szájat etetni, így a fiatal gazda tápszer segítségével besegít a bárányok ellátásába.

„Már mind a saját lábukon állnak, a gyomruk tele tejjel, és az infralámpa melegíti őket, úgyhogy mindannyian boldogok” – mondta MacNaught. – „Az, hogy mind életben maradtak, nagy ritkaság. És hogy mind a hat bárány egészséges, az nagyon, nagyon különleges.”

Az állatok fajtájukat tekintve kék fejű leicester juhok (Bluefaced Leicester), melyet a brit szigeteken tenyésztettek ki.

 

Forrás: BBC