0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Páratlan kincsek nyomában

Müller Nándor 2021-ben megjelent két új könyve a Bakony vadregényes vidékét és annak rejtett kincseit tárja fel az olvasók előtt. A két különálló, mégis összefüggő kötet páratlan fotókkal és szebbnél szebb túraútvonal-leírásokkal mutatja be a vidék látnivalóit és természeti környezetét.

„Nem állíthatom, hogy a Bakony összes erdejét bejártam és ismerem. Ehhez egy emberöltő is kevésnek bizonyulna” – olvashatjuk Müller Nándor Négy évszak a Bakonyban című exkluzív fotóalbumában, mely sorozatának ötödik kötete.

A Bakony, a Dunántúli-középhegység legnagyobb és legnyugatibb tájegysége ezer arcával várta a szenvedélyes túrázót, természetfotóst.

A kemény kötésű könyv borítója is arról árulkodik olvasóinak, hogy a Bakony a legkülönfélébb természeti környezettel kápráztatja el látogatóit az év bármely szakában. Az informatív album rendkívül látványos képekkel enged betekintést a Keleti-, a Déli- és az Északi-Bakony legcsodásabb történelmi helyszíneibe, természeti látnivalóiba.

Négy évszakon átívelve Európában páratlan ritkaságú erdőket, bővizű patakokat, forrásokat, lélegzetelállító sziklákkal szabdalt szurdokvölgyeket és több ezer éve kialakult barlangokat fedezhetnek fel az olvasók.

Mindezek mellett a lenyűgöző fotóknak köszönhetően a könyvben megelevenedik a térség legkülönlegesebb növény- és állatvilága, mellyel a könyv feltárja a térség gazdag élővilágának egy jelentős részét. A magával ragadó kiadvány felkelti az olvasó érdeklődését, és arra ösztönzi, hogy személyesen is felfedezze a Bakony legszebb látnivalóit.

A Barangolások a Bakonyban című kötet a Bakony páratlan szépségű útvonalainak felfedezésében segít.

Túraútvonal-gyűjteményében a szerző megosztja a tapasztalatait azokkal, akik a néhány órás sétáktól kezdve a félnapos kirándulásokon át akár az egész napot kitöltő bakancsos túrákon szeretnék megismerni hazánk egyik legszebb vidékét.

A 60 rövidebb-hosszabb túraútvonalat részletező könyv szerzője tanácsokat ad a túrákhoz szükséges megfelelő felszerelés megválasztásához, valamint részletesen leírja az útvonalakat, kiemelve azok legfontosabb látnivalóit. Méretéből adódóan, a könyv akár egy nadrágzsebben is elfér, kiváló útitárs, részletességének köszönhetően pedig a rövidebb túrákon a térképet is helyettesítheti. Mindkét kötet megvásárolható közvetlenül a szerzőtől, a www.turakonyvek.hu weboldalon.

Zeitler Levente
VERGA Zrt.

Forrás: A Mi Erdőnk