0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

A Füvészkert is izgalmas programokkal vár az anyák napi hétvégén

Van virág a cseresznyevirágzáson túl is! Az ELTE budapesti Füvészkertjében május első hétvégéjén két tematikus szakvezetést tartanak; a vasárnapit kifejezetten anyák napjára szánják. Gyerekkertész-foglalkozások is lesznek aznap.

Kora nyár öntöző záporokkal

A hétvége óta tartó meleg időjárás kedvezően hatott az éppen kisorolt kukorica- és napraforgó-állományok gyors növekedéséhez. Az előttünk álló időszakban azonban ismét nő a csapadékhajlam az országban.

Euroflora az eredeti helyszínen

2025. április 24. és május 4. között kerül sor az olasz Euroflora kiállításra, melyet először hatvan éve rendeztek meg.

Ismét trópusi lepkék várják a látogatókat szegedi egyetemi füvészkertben

Újra megnyitja kapuit szerdán a Szegedi Tudományegyetem arborétumának lepkekertje, ahol az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetőek meg karnyújtásnyi távolságból - tájékoztatta Németh Anikó igazgató az MTI-t.

Corte SE

A gyomnövények jelentős mértékben csökkenthetik a termés mennyiségét és minőségét, ezért elengedhetetlen az ellenük való védekezés.

A növények erőhatásokra adott válaszait kutatják

A Wageningeni Egyetem biokémiai laboratóriumának két professzora vezetésével megalakult egy kutatócsoport, hogy megértsék ezeket a folyamatokat.

Emelkedő gabonaáraknál nem érdemes a készleteken ülni

Feldman Zsolt ismertette, hogy az időjárás kedvezőtlenül hatott a francia és a német szántóföldekre, ahonnan a gazdák az őszi kalászosokból jóval kevesebbet takaríthatnak majd be.

Emelkedő áraknál nem érdemes a készleteken ülni

Emelkedést mutatnak az európai határidős piacokon a gabonaárak, így a hazai gazdáknak érdemes most odafigyelniük a megfelelő szerződések megkötésére és készleteik értékesítésére is  − jelentette ki Feldman Zsolt a Böhönyén tartott Gazdafórumon.

Hód-Mezőgazda Tanösvény – edukációs szakmai program

Termőföldtől a takarmányozásig- jó gyakorlat nagy adag tudással fűszerezve! Helyzetfelismerés, hibafeltárás, tanulás - azonnal használható praktikák! Tanuljunk együtt a Hód-Mezőgazda Zrt. tematikus tanösvényén!

Kevés és még drága is most ez a fűszernövény

Az olasz Agrimpex Farming s.r.l. vállalat szerint a spanyol és olasz piacon jelenleg kevés a száraz fokhagyma, az ára pedig folyamatosan emelkedik. De kevés fokhagyma van a többi európai hűtőházban is.

Biztos tudással a jelen és a jövő kihívásaival szemben

Az éghajlatváltozás komoly hatással van a mezőgazdaságra. Az időjárási szélsőségek, mint például a hosszú, aszályos periódusok kihívást jelentenek a termelők számára.

Ilyen lesz idén a magyar szamóca

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret.

AktyShield kúra belsőleg – a szőlőnek is jár a feltöltődés

A peronoszpóra elleni védelemről már a szőlő fakadását követően gondoskodni kell.

Tökéletesen tökéletlen, környezetbarát dekorációk muskátliból

A felismerés, hogy a kevesebb gyakran több, és nem kell mindennek makulátlannak lennie, a belsőépítészet szerves részévé vált. A Pelargonium for Europe (PfE) szakértői ezt szem előtt tartva gondolták újra a különböző muskátlis dekorációkat.

Megbízható, minőségi termékek – fókuszban a termelői piac

Termelői piac a XXI. században címmel szakmai rendezvényt és piacbemutatót szervez fővárosban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Budapesti Corvinus Egyetem.

Tovább friss marad benne a zöldség

Az egészséges nassolnivalók és a salátafogyasztás növekvő népszerűségének köszönhetően a miniuborka továbbra is keresett termék a fogyasztók körében.

Tápanyagok visszanyerése

A holland Van der Knaap Groep 2024. második felétől szeretné értékesíteni az általuk újonnan kidolgozott, fenntartható módon előállított kalcium-nitrátot.

Extra szolgáltatás az avokádó mellé

Az utóbbi években a belga élelmiszerpiacon szinte kielégíthetetlen az avokádó iránti kereslet. A „zöld arany” igen népszerű, nagyon divatos a belga lakosság körében, felkapottak a belőle készült ételek.

Tanúsítvány az átláthatóságért

2026. január 1-jétől a Royal Flora Holland rendszerében vágott virágokat és cserepes növényeket beszállító vállalkozások az FSI szabványai szerint tanúsítványt kapnak.

Ihatunk kávét erdőirtás nélkül?

Az uniós szabályok szerint jövőre csak olyan kávé kerülhet forgalomba Európában, melynek termesztéséhez nem köthető erdőirtás. A leginkább kiszolgáltatott gazdák nem tudják tartani a határidőt - hívja fel a figyelmet a Douwe Egberts kávé gyártója.

52 millió tonna ukrán gabona – kevesebb, mint tavaly

Ukrajna gabonatermése a 2023-as 58 millió tonnáról idén 10 százalékkal, várhatóan 52 millió tonnára csökken.