Back to top

Milyen íze van a napfénynek? Állítólag Berlinben kiderül

Hamarosan itt a január, közeledik a berlini Zöld Hét időpontja, ahol ezúttal Bulgária lesz a partnerország és a „Flavour of the sun”, azaz a napfény íze mottót választották országuk bemutatkozásához a közösségi agrármarketing ottani felelősei.

Fotó: Messe Berlin
Január elsején Bulgária veszi át az EU elnökségét fél évre, ez is aktualitást ad annak, hogy partnerországként hívták Európa – és a világ – legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítására, a január 19–28. között rendezendő berlini Nemzetközi Zöld Hétre (Internationale Grüne Woche). Na meg persze az, hogy a napfényes balkáni ország mindig is híres volt a mezőgazdaságáról.

Fotó: Messe Berlin
A beharangozó sajtóanyag négy olyan „bulgarikumot” emel ki, amivel feltétlenül érdemes megismerkedniük a Berlinbe látogatóknak: a világszerte híres rózsaolajat, a rendkívül jó hírű tejtermékek készítésében kulcsszerepet játszó, kizárólag Bulgária térségében előforduló Lactobacillus bulgaricus baktériumot, valamint a változatos konyhaművészetet és a világszínvonalú borászatot.

Németországban ha élelmiszerről van szó, akkor nem kerülhető meg a biotermesztés kérdése, ezért arra is kitér az ismertető, hogy a partnerországnak fenntartott csarnokban számos terméket bio minőségben is kínál majd a több mint háromtucat kiállító, mivel Bulgáriában meglehetősen jó az ökológiai gazdálkodás megítélése és sokan foglalkoznak vele. Lesz például bioméz, bio-gyümölcslevek, biozöldségek és -gyümölcsök, bio-húskészítmények, de még bio-rózsaolaj is.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kiállítana a dubaji Gulfoodon? Most kell jelentkezni az AMC-nél

Az Agrármarketing Centrum már szervezi a közösségi magyar részvételt a februárban rendezendő dubaji Gulfood élelmiszeripari szakkiállításra, most kell lefoglalni a közösségi stand helyeit. A dubaji rendezvényt a világ három legnagyobb ilyen témájú kiállítása között tartják számon, különlegessége, hogy ott találkozik egymással „kelet és nyugat”.

Ismét kinyitották az erdő kapuját

Jövőnk és az erdő jövőjének alapjai a gyermekek, ezért az erdészek nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek környezeti nevelésére. Az EGERERDŐ Zrt. 2011-ben indította el az erdészeti nyílt nap rendezvényét szlovák és lengyel társerdőgazdaságok ötletei alapján. Akkor még nem is hittük, hogy ez a gyerekeknek szóló program ekkora sikert fog aratni.

Groot Groen Plus 2018: a jövőnk a fákon múlik

Megnyitott a Groot Groen Plus díszfaiskolai szakvásár a hollandiai Zundertben. Az esemény fő mondanivalója: jövő csak zöldben képzelhető el, ültessünk minél több fát, cserjét a kertekbe és a közterületekre.

Végleges a cesenai Nemzetközi Spárganapok programja

Október 16-18-án rendezik Cesenában, a megújult kiállítási területen a kizárólag a spárgatermesztésnek szentelt kiállítást, tanácskozást és bemutatót, a Nemzetközi Spárganapokat. Az eseményhez kerekasztal-beszélgetések, nemzetközi tanácskozás és a vezető olasz spárgatermesztőkhöz vezetett látogatások kapcsolódnak.

Magyar Kézműves Remek díjjal jutalmazták a legkiválóbb termékek alkotóit

A budapesti EuroSkills-en ismerték el a minőségi, nemzeti kultúrát őrző, hagyományos értékeket képviselő termékek készítőit a Magyar Kézműves Remek díjjal, amely Parragh László szerint napjainkban különösen fontos szerepet képvisel. "Európa olyan értékválsággal küzd, amelyre korábban nem gondoltunk" - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az ünnepélyes díjátadón.

Digitalizáció és klímaváltozás a borászatban a stuttgarti kiállításon

A szőlőtermesztésben és borászatban alkalmazott legkorszerűbb technikai megoldásokat láthatják azok, akik ellátogatnak november 4-6-án Stuttgartba, az Intervitis Interfructa HortiTechnika kiállításra. A technikai kiállítás a szőlőtermesztéstől a bormarketingig öleli föl az ágazat műveleteit, és az utóbbi időben a gyümölcstermesztés, a légyártás, valamint a desztilláció gépeit is fölsorakoztatja.

A ménesbirtok múltja elevenedett meg a sátorban

Mezőhegyesen most az agrárkiállítás körül forog minden. A látogatók a helyszínt adó ménesbirtok bő kétszázharminc éves történelmének tárgyaiból is láthatnak válogatást.

Megtartották a VII. Festetics Trófeaszemlét Keszthelyen

Szombaton a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumának udvarán hetedik alkalommal rendezték meg a Festetics Trófeaszemlét.

Rangos kutyakiállítás a szomszédban

Közel ezer ebet mutattak be azon a nemzetközi kutyakiállításon, amelynek az elmúlt hét végén adott otthont a muravidéki kisváros, Lendava. A CACIB Lendava 2018 nevű versenyre számos magyarországi ebtartó is érkezett.

Most kell jelentkezni a moszkvai Prodexpo közösség standjára

Oroszországban keres üzleti partnert? Akkor irány a moszkvai Prodexpo február 11–15. között. Az AMC segít a szervezésben, október elsejéig lehet jelentkezni a közösségi stand kiállítóhelyeire.