Back to top

Milyen íze van a napfénynek? Állítólag Berlinben kiderül

Hamarosan itt a január, közeledik a berlini Zöld Hét időpontja, ahol ezúttal Bulgária lesz a partnerország és a „Flavour of the sun”, azaz a napfény íze mottót választották országuk bemutatkozásához a közösségi agrármarketing ottani felelősei.

Január elsején Bulgária veszi át az EU elnökségét fél évre, ez is aktualitást ad annak, hogy partnerországként hívták Európa – és a világ – legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítására, a január 19–28. között rendezendő berlini Nemzetközi Zöld Hétre (Internationale Grüne Woche). Na meg persze az, hogy a napfényes balkáni ország mindig is híres volt a mezőgazdaságáról.

A beharangozó sajtóanyag négy olyan „bulgarikumot” emel ki, amivel feltétlenül érdemes megismerkedniük a Berlinbe látogatóknak: a világszerte híres rózsaolajat, a rendkívül jó hírű tejtermékek készítésében kulcsszerepet játszó, kizárólag Bulgária térségében előforduló Lactobacillus bulgaricus baktériumot, valamint a változatos konyhaművészetet és a világszínvonalú borászatot.

Németországban ha élelmiszerről van szó, akkor nem kerülhető meg a biotermesztés kérdése, ezért arra is kitér az ismertető, hogy a partnerországnak fenntartott csarnokban számos terméket bio minőségben is kínál majd a több mint háromtucat kiállító, mivel Bulgáriában meglehetősen jó az ökológiai gazdálkodás megítélése és sokan foglalkoznak vele. Lesz például bioméz, bio-gyümölcslevek, biozöldségek és -gyümölcsök, bio-húskészítmények, de még bio-rózsaolaj is.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Berlin újra zöldbe borul egy hétre

Berlinben megnyílt és január 28-ig tart nyitva a 83. Nemzetközi Zöld Hét mezőgazdasági és élelmiszervásár. A német agrárium szereplői a fennálló problémák ellenére alapvetően elégedettek az ágazat helyzetével, és inkább a jövőt megalapozó fejlesztésekre fordítják figyelmüket.

Káposztalé és tücsökmüzli – élelmiszeripari startupok Berlinben

Holnap nyit a Grüne Woche, Európa legismertebb mezőgazdasági, élelmiszeripari óriáskiállítása. A kétségtelenül roppant erős közönségszórakoztató vonal mellett lesz pár érdekes gyöngyszem kifejezetten szakmai látogatóknak is: például az élelmiszeripari startupok bemutatkozása, amelyre kizárólag szakemberek hivatalosak.

Galambmustra Rákospalotán

Még 1912-ben történt, hogy 51 galambtenyésztő megalakította Rákospalotán a galambtenyésztők helyi egyesületét, mely ma is működik B.15. Testvériség Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület néven. A szervezet évente kiállítást is rendez.

Oroszország visszatér, sőt offenzívába lendül

Két év kihagyás után újra lesz standja Oroszországnak a világ legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításaként ismert berlini Zöld Héten; Alekszandr Tkacsov agrárminiszter pedig előre bejelentette, hogy rengeteg exportálnivalójuk van.

Akik kíváncsiak a borra

Budapest április 10-12. között először ad otthont a borturizmus legnagyobb presztízzsel bíró nemzetközi eseményének, az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényének.

Ön a barna paradicsomot, a wasabis ajándékdobozt vagy a smoothie-automatát választaná?

Megvan a Fruit Logistica Innovation Award tíz jelöltje. Az innovációs díj mára a zöldség-gyümölcs kereskedelem legnagyobb nemzetközi elismerésévé nőtte ki magát, a jelöltekre csak élőben lehet szavazni, a berlini Fruit Logistica kiállításon.

Megéri a külföldi szakkiállítás: csak Nyitráról 220 millióra kaptak rendelést a cégek

Több mint 220 millió forint értékű üzletet kötöttek a hazai vállalkozások Szlovákia egyik kiemelt mezőgazdasági és agráripari szakkiállítását, a nyitrai Agrosalont követően - tájékoztatta Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója az MTI-t Kecskeméten. Tíz magyar cég vett részt a kiállításon.

Egyem vagy kössem?

Az idei három napon át tartó Flora Kecel kiállítás főtémája a retró – a 60-70-80-as évek berendezési tárgyai, játékai –, minden standon és virágkötészeti versenyfeladatban megjelentek.

Düsseldorfba készül a magyar bor- és pálinkakészítők legjava

Alaposan ki akarja használni a jövő márciusi Prowein nyújtotta marketing és kapcsolatteremtési lehetőségeket Magyarország - derült ki a bor és szeszesital ágazat legnagyobb szakvásárát beharangozó rendezvényen. Az AMC közösségi standján a pálinkakészítők, a Magyar Turisztikai Ügynökségén a borászok megjelenését támogatják 90 százalékban. Utóbbira december 7-ig még jelentkezhetnek az érintettek.

Év traktora 2018: tarolt a Valtra

Az Agritechnica szakkiállításon immár 21. alkalommal adták át az év legjobb traktorainak ítélt „Év Traktora 2018” kitüntető címet három kategóriában. A legnevesebb európai mezőgép folyóiratok jól ismert szakíróiból álló zsűri 14 gyártó 23 „piacérett” traktorújdonsága közül válogatta ki kategóriánként azt az 5-5 típust, amelyeket különféle tesztelések eredményei alapján rangsoroltak.