Kertészet és Szőlészet


A professzionális kertészek mértékadó hetilapja

Előfizetek!

A Kertészet és Szőlészet első megjelenése, 1951 óta a kertész szakma mértékadó lapja. Többszöri arculatváltást követően ma már hetenként 32 oldalon jelenik meg, az árutermelő kertészek számára a gyakorlatban hasznosítható nélkülözhetetlen információkkal.

A különböző rovatok témái a szakterületek technológiai, illetve fajtaújdonságai, lényeges növényvédelmi és piaci információk. Rendszeresek a külföldi üzemlátogatásokról, szakkiállításokról írott riportok, beszámolók. A szakmai szervezetek és a szakoktatás helyzetét, működését is folyamatosan figyelemmel kíséri. Szakmapolitikai kérdésekben tájékoztat, beszámol rendezvényekről, tudósít a gyakorló kertészek számára hasznosítható fontos tudományos kutatások eredményeiről.

Munkatársai valamennyien egyetemet végzett kertészek, szakértelemmel és kiváló kapcsolatrendszerrel dolgoznak a rovatukkal kapcsolatos szakterületeken. Az állandó és alkalmi szerzők valamennyien a kertészeti ágazatban ismert szaktekintélyek, témájuk meghatározó szakértői.

A Kertészet és Szőlészet olvasói a dísznövény-, zöldség-, szőlő-, és gyümölcstermesztő, kertépítő, kertfenntartó, zöldfelületgazdálkodási vállalkozások közvetlen szakmai irányítói, induló, fiatal kisvállalkozók, különböző nagyságrendű vállalkozások döntéshozói, és a szakoktatási intézmények tanulói, hallgatói.

A szerkesztők állandó kapcsolatot ápolnak a szakmai szervezetekkel, termelői csoportokkal és a termelőkkel, szakoktatási intézményekkel és a szakterületek mérvadó szakembereivel. Naprakész információkkal szolgálnak a felsorolt témák minden lényeges és időszerű kérdéséről.

Digitális változatban is megjelenik, bármilyen platformon hozzáférhető, olvasható.