Állattenyésztés


A professzionális állattenyésztők lapja

Hiánypótló kiadványként jelent meg 2006-ban a szakmai információs piacon az Állattenyésztés kiadvány. Hiánypótló volt abban a vonatkozásban, hogy bár korábban is jelentek meg tudományos közlemények az állattenyésztéssel kapcsolatos kutatási eredményekről, ám hiányzott az a fórum, amely eljuttatja a kutatási eredményeket, azok gyakorlati hasznosítását az üzemi szakemberekhez.

Ezért legfontosabb célként azt tűzte maga elé a lap, hogy megismertesse a korszerű nagyüzemi telepek vezetőit, s más irányító szakembereket a világ élvonalát képviselő állattenyésztési technológiákkal és technikákkal. Hogy mindez ne csupán elméleti síkon fogalmazódjon meg, olyan nagy hazai és nemzetközi integrátorok rendszereit ismerteti, amelyek már a termelés mindennapjaiban alkalmazható rendszereket dolgoztak ki, s forgalmaznak. A rendszerek ismertetésén túl a kiadványban szereplő cégek e rendszerekhez való hozzájutás lehetőségeit, bevezetésének feltételeit is közlik. Minden technikai, technológiai ismertetés elmaradhatatlan része az ajánlott rendszer gazdaságosságának elemzése, továbbá annak meghatározása, hogy milyen üzemméretek mellett, milyen feltételekkel alkalmazható a legoptimálisabban.

Az elmúlt évtizedben óriási ütemben fejlődött az állattenyésztés, köszönhetően a precíziós technikáknak, technológiáknak, amikor már a milligrammok, másodpercek jelentenek olyan gazdasági előnyöket, amelyekkel egy-egy üzem nyertese lehet a folyamatos versenynek, ezért létfontosságú, hogy az üzemi vezetés napi szinten ismerje a szakmai világ élvonalát. Ehhez nyújt nélkülözhetetlen információkat a kiadvány.