Magyar Mezőgazdaság


Piacvezető agrárgazdasági hetilap

A Magyar Mezőgazdaság a hazai lappiacon az egyetlen, hetente megjelenő, az agrárgazdaság egészét átfogó szaklap. Létjogosultságát csaknem 70 éves múltja és az bizonyítja, hogy példányszámának közel 80 százaléka előfizetés útján jut el az olvasókhoz.

A lap kiemelten foglalkozik a szántóföldi növények, a zöldség-, gyümölcsfélék és más kertészeti kultúrák termesztésével, valamint az állattenyésztési ágazat összes állatfajával – egyesekkel külön mellékletben is. E tematikus mellékleteknek köszönhetően, az olvasó szinte minden héten még egy lapot kap kézhez (Erdőgazdaság és Faipar, Halászati Lapok, Magyar Juhászat és Kecsketenyésztés, NövényOrvos, Vetőmag, Vetőmag Világ, Garancia).

Bemutatja a legújabb szakmai tudományos eredményeket, a hazai és külföldi tapasztalatokat, valamint gazdaságossági elemzéseket tesz közzé. Beszámol a felmerülő kérdésekről, valamint az azokra adható válaszokról. Uniós híreket, elemzéseket közöl, így az olvasó már azelőtt megismerheti a várható jogszabályokat, mielőtt itthon hatályba lépnének.

Nagy érdeklődést kiváltó rovata az „Olvasóink kérdezték”, ahol választ adnak a a szerkesztőségbe érkezett kérdésekre. Megjelennek a lapban az árutőzsde hírei, tőzsdei elemzések Chicagótól Párizsig, adatok, amelyek a hazai piacot is befolyásolják. A Magyar Mezőgazdaságban megtalálható az országos vásárok listája, a hazai és külföldi nagybani piaci árak. A lap rendszeresen közli a pénzvilág híreit, aktuális pénzpiaci elemzéseket tesz közzé, szól a támogatásokról, az adókról. Híreket ad és életképeket mutat be a magyar vidéknek a vidékről. Információkat, érdekességeket, újdonságokat jelentet meg a világ mezőgazdaságáról. Az Egy hét rovatban a hét legfontosabb agrár(szak)politikai eseményei, gazdasági hírei jelennek meg.

A Magyar Mezőgazdaság az agráriumban dolgozó vezetők, irányítók lapja. Azoké, akik nem csak végrehajtani szeretnék az aktuális agrárpolitika döntéseit, hanem aktívan részt is szeretnének venni jövőjük alakításában.

A Magyar Mezőgazdaság több független közvélemény-kutató cég elemzése alapján a piacon lévő mezőgazdasági lapok között a legolvasottabb, elismertségét az is bizonyítja, hogy a legjelentősebb mezőgazdasági kiállítások (Agro+Mashexpo, Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, Farmer-Expo, Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok, Kaposvári Állattenyésztési Napok) hivatalos lapja.