Kistermelők Lapja


Állattenyésztők gazdasági magazinja

Előfizetek!

Miként tudta megőrizni egy évszázadon át a lap népszerűségét? A magyarázat a történetében van. A történet pedig a valósághoz való folyamatos alakulásról szól. A lap elődjét 1903-ban alapították Baromfitenyésztés címen. Túlélve minden válságot, háborút, az 1970-es évekig az egyetlen fórum volt, ahol a baromfitartással kapcsolatos tudományos kutatások mellett a gyakorlati ismeretek is helyt kaptak. Később egy melléklettel bővítve nyúltenyésztési rovat is indult. Ezt követően felvállalta az egész háztáji termelést, s Kistenyésztők Lapja címen jutott el az olvasókhoz. A rendszerváltáskor, témakörét kibővítendő kapta a Kistermelők Lapja címet.

Ma már a termelés vertikumának kiépítéséhez nyújt segítséget a lap. Az állattenyésztés témakörén belül jelzi a világ élvonalába tartozó legmodernebb technológiákat, azokról bővebb információt szolgáltató honlapok elérhetőségeit, a fajtakísérletek eredményeit, a gyakorló állattenyésztők tapasztalatait. Igyekszik mindenhol a témához kapcsolódó közgazdasági vonatkozásokat is elemezni, hogy a gazdálkodó összevethesse saját tevékenységének eredményességét a hazai és nemzetközi színvonallal. Mivel sok termelőnek a feldolgozás és az értékesítés jelentheti a kitörési pontot, a lap témái között egyre inkább előtérbe kerülnek a helyi élelmiszer előállítás, a helyi marketing, s a regionális értékesítés témakörei.

Mind több olvasó érdeklődik a hobbi állattartás, vagy a társállattartás iránt. Három vonatkozásban tárgyalja a lap e témaköröket. Egyik az önellátást szolgáló kisállattartás, mint például a nyúl és a galamb tenyésztése, másik a kedvtelésből folytatott tevékenység mint a díszbaromfi tenyésztés, harmadik a társállatok, például kutya, macska, hüllők tenyésztése.

Rovatok:

  • Hírek, események
  • Újdonságok a nagyvilágból
  • Gazdálkodás
  • Állattenyésztés
  • Piac
  • Környezetvédelem
  • Hobbi
  • Apróhirdetés

A lap időközönként külön pénzügyi melléklettel, illetve az állattenyésztés eszközeit forgalmazó cégek katalógusaival jelenik meg.