Kertbarát Magazin


Hasznos és szórakoztató segítség a kertben

Előfizetek!

A Kertbarát Magazin a kert barátainak, hobbikertészeknek, a növényeket szerető fogyasztóknak szól. A kéthavonként megjelenő, 68 oldalas színes magazin témái a növényszerető, természetkedvelő olvasókhoz szólnak, hazai és külföldi kerteket, növénygyűjteményeket, növényeket, a növényvilág különlegességeit mutatják be. Kertkultúrát közvetít és tanít, ismert emberek és kevésbé ismert növénybarátok igényesen kialakított kertjeibe kalauzol el.

Bemutatjuk a kertépítés különös feladatait, egy-egy szép kert elkészülésének mozzanatait, beavatjuk olvasóinkat a virágkötészet kulisszatitkaiba, beszámolunk jelentősebb hazai és külföldi virágkötészeti rendezvényekről, a nagyközönségnek szóló kertészeti eseményekről.

Itthon elnevezésű rovatunkban rendszeresen visszatérő téma hazai botanikus kertek, arborétumok, növénygyűjtemények, történelmi kertek, kastélykertek bemutatása.

Minden lapszámunkban bemutatunk egy-egy, a hazai tájainkon nagy tömegben virító növényt. Az élőhelyük pontos megjelölésével természeti növénykincseink felkeresésére ösztönözzük olvasóinkat. A gyűjtők szabadidős elfoglaltságaihoz is lehetőséget kínálunk különféle növénygyűjtő klubok, és társaságok programjainak ismertetésével.

A környezet védelme, a környezetbarát kertművelés lehetőségei és módjai kiemelt helyet kapnak. Beavatjuk olvasókat az ökológiai szemléletű konyhakertészkedés gyakorlatába. Gasztronómiai rovatunkban a kerti termékek feldolgozásához, tartósításához adunk ötleteket. Az időszerű kerti munkákra képes írásokban hívjuk föl a figyelmet. A közösségi kertek, konyhakertek megjelenését is nyomon követjük, a legsikeresebbeket bemutatjuk. Sokak kedvelt és hasznos segítsége a kertben a minden lapszámban megjelenő holdnaptár.

A Kertnézőben mozgalom angolszász mintára, de hazai tartalommal szervezett magánkert-látogatásai kikapcsolódásnak is remek alkalmak. A jó példákon keresztül a kerttel kapcsolatos tudás gyarapítására nyílik lehetőség, ahol élő kapcsolat jön létre a kerttulajdonosok és a kertszerető közönség közt. Bensőséges hangulatú képes írásainkban az ország legkülönfélébb tájaira látogatunk el egy-egy kapuit megnyitó magánkertbe.

A lapban megjelenő valamennyi anyag saját készítésű, egyedi, kizárólag a Kertbarát Magazin számára készült. A kiváló minőségű, eredeti fotókkal bőven illusztrált magazin igényes olvasni- és látnivalót kínál.