Kerti Kalendárium


Segíti a kertészkedők munkáját

Előfizetek!

Az elsősorban kiskert-tulajdonosoknak szóló immár 30 éve megjelenő lap segíti a kertbarátok, a kertészgazdák munkáját. Praktikus tanácsokkal szolgálja a hobbikertészek igényeit.

A Kerti Kalendárium a kertészek és kertbarátok havilapja. Évi 10 alkalommal, 10 ezer példányban, havonta jelenik meg, január-februárban és november-decemberben összevont számokkal.

Az első szám 1989. április elsején látott napvilágot az alapító szerkesztők, dr. Székely József agrármérnök és dr. Szent-Miklóssy Ferenc kertészmérnök-újságíró ötlete alapján. Azóta is fő cél – az igények figyelembevételével -, hogy a lap tömegbázisát jelentő másfél millió kerttulajdonosnak havonta adjanak hasznos, receptszerű tanácsokat.

Fő rovatok: zöldség-, gyümölcs-, szőlőtermesztés, borászat, díszkertészet, fűszer- és gyógynövénytermesztés, amelyekben országosan elismert szakemberek az időszerű munkákra hívják fel a figyelmet, majd ötletekkel, tanácsokkal, újdonságok, mesterfogások ismertetésével igyekeznek segíteni az olvasó munkáját.

A kiskerti növénykultúrákra szabott növényvédelemi javaslatokkal segíti a lap a kertészkedők munkáját a kártevőkkel és a kórokozókkal való küzdelemben. Kiemelt figyelmet fordítunk a megelőző jellegű védekezési és termesztéstechnológiai módszerek kihangsúlyozására. Az időszerű védekezésekhez javasolt, házikerti felhasználására engedélyezett készítményeket gyakorlatias táblázatokba foglalva adjuk közre.

A lap rendszeresen tudósít a kertbarát körökben zajló eseményekről.

A programajánlóban kiskerteseket is érdeklő szakmai programokra hívjuk fel a figyelmet.

A lap előző évi számai összekötve rendszeresen évkönyv formájában is megjelennek.