Borászati Füzetek


A hegyközségek szakfolyóirata

Előfizetek!

A Borászati Füzetek szerkesztői, munkatársai maguk is ismert és elismert szakemberek. Az újság sokszínű, kiegyensúlyozott tájékoztatásával széles olvasótábort tudhat maga mögött. Speciális témaköreivel, szakszerűségével a hazai szőlész-borász sajtópiacon nem csak vezető, de egyedülálló is.

A lapban az időszerű, az egész szőlő- és borágazatot érintő témák megtárgyalása mellett szó esik technológiai, technikai kérdésekről, és bemutatja a bortermelés társadalmi, közéleti, történelmi, kultúrtörténeti, néprajzi jelentőségét. Bormarketing, borkereskedelmi, borpiaci körképet nyújt, szól az érvényben lévő Európai Uniós jogszabályi viszonyokról. Kiemelten foglalkozik a szőlész-borász társadalmat érintő szervezeti kérdésekkel, rendszeresen tudósít a nemzetközi és hazai eseményekről, borversenyekről, újdonságokról. Mindezeken kívül tudományos szakdolgozatok megjelentetésének fontos fóruma.

A Borászati Füzetek a hazai szőlő- és bortermelők, borkereskedők, borbarátok, kutatók, oktatók legfontosabb információs forrása.