A Terra Hungarica borászainak éves sétálókóstolója ez, akik vállalták, hogy szigorú, természethű szabályok menték állítják elő termékeiket.
Külföldi vendégek között Doug Wregg – Les Caves de Pyrene borkereskedés vezetője – a britt szakma nagyágyúja, aki 1996 óta foglalkozik természethű borokkal. Mára világcéggé váltak és Nagy Britannia egyik vezető borkereskedőivé. Olaszországban, Spanyolországban és Ausztráliában is megvetették a lábukat és az ő nevükhöz fűződik az organikus borokat kedvelők éves kötelező találkozóhelye a „The Real Wine Fair”. Doug, egy külön asztalnál fogja bemutatni az újvilági természethű borok három birtokának – Kelley Fox – Oregon, USA / Te Whare Ra (TWR) Wines – Új-Zéland / Jauma Wines – Australia – különleges borait. Kelley Fox biodinamikus szőlőműveléssel, natúr borokat állít elő 2007 óta. Biofizikából és biokémiából Magna Cum Laude diplomázott, majd a doktori iskola helyett a kapát és metszőollót választotta. Egy személyben a borász és szőlész. A borkészítési tudását nem iskolákban hanem, ahogy ő fogalmaz „Oregontól” tanulta. A TWR borok valóban kézműves borok.
Minden egyes fürt kézzel szüretelt, kézzel válogatott, minden apró részletre nagyon figyelnek.
A két tulajdonos, Anna és Jason elkötelezettek, hogy ízletes autentikus borokat készítsenek, amelyekkel Marlborough legjobb arcát mutathatják meg, nem pedig a tömeggyártású verziót. Marlborough legidősebb Rajnai Rizling ültetvénye (Renwick, 1979) is az ő nevükhöz kötődik. James Erskine, egykori sommelier, borbíró pedig az ész és erő és Jauma borászat mögött.
A Mitiszol? Fesztivál mindig gondot fordít arra, hogy a borok és italok mellé kiváló alapanyagból készült ételeket fogyasszanak a vendégek. Idén Pethő Balázs és a Csalogány 26 Étterem csapata készít az Élő Bolygó Alapítvány biotermékeiből csodaételt. Mellettük – hű társ az organikus életszemléletben – a Zsámboki Biokert és a Pipacs Pékség is ott lesznek.