0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A legjobb MezőgépÉSZek párizsi tanulmányutat nyertek

A Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium csapata bizonyult a legjobbnak a múlt évben kezdett, többfordulós MezőgépÉSZek vetélkedőn, így ők utazhatnak a párizsi mezőgazdasági szakkiállításra. A versenyre több m...

A három fordulós vetélkedősorozat döntőjében az ország legjobb hat mezőgépész csapata mérte össze tudását. A pápai, bajai, karcagi, pétervásárai, jánoshalmai, valamint a hajdúböszörményi mezőgazdasági szakképző iskolákból érkező csapatok tagjai mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos diákok. A vetélkedőt a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) szervezte a szakma népszerűsítése céljából.

Az AGROmashEXPO keretében az AgrárgépShow-n megrendezett döntőben a diákoknak elméleti és gyakorlati kérdésekben is bizonyítaniuk kellett a mezőgazdasági gépészet területén szerzett tudásukat. A versenyben végül a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium csapata bizonyult a legjobbnak.

A párizsi mezőgazdasági szakkiállításra utazhatnak a MezőgépÉSZek vetélkedő nyertesei a Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából. A verseny első helyezettjeinek járó díjat Román István, a tárca agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára adta át.

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt feladatának tekinti azoknak a rendezvényeknek a támogatását, amelyek a mezőgazdasági szakmákat népszerűsítik a fiatalok körében – írta közleményében a szaktárca. A MezőgépÉSZek vetélkedő, illetve a hozzá hasonló események is azt célt szolgálják, hogy a pályaválasztás előtt állók felismerhessék az agráriumban rejlő lehetőségeket, és azt, hogy tanulmányaik befejezésével hosszú távú megélhetést biztosító végzettséget kapnak a kezükbe. A MEGFOSZ-szal való együttműködésnek köszönhetően évről-évre egyre magasabb a szakterületre felvett diákok száma.
 

Forrás: