Back to top

Együtt a McCormick-kal

A hír még fris, január közepétől az Invest Gépkereskedelmi Kft. vált a McCormick kizárólagos forgalmazójává Magyarországon. Az év traktora mellett elhozták az AGROmashEXPO-ra a legújabb innovációt is: olyan online rendszert helyeznek üzembe, ahol a termelő a meglévő opciók alapján maga állíthatja össze saját erőgépét

Az évente 12-20 ezer erőgépet gyártó cég nem ismeretlen a hazai gazdák körében. Mint Szaxon Róbert, az ácsi központi telephellyel rendelkező cég ügyvezetője elmondta, a 20-360 lóerő teljesítmény közötti traktorokkal a piacon szereplő gyártó prémium minőségű és kiváló ár-érték arányú eszközeivel tűnik ki versenytársai közül.

Bán Szabolcs (balról), Szaxon Róbert és a McCormick
Fotó: viniczai

Bán Szabolcs, az Invest McCormick értékesítéséért felelős szakembere kiemelte, a legutóbbi hannoveri vásáron X 6.430-as erőgépük elnyerte az Év traktora címet. Mindez jól jelzi, a fejlesztésekre nagy hangsúlyt helyező olasz gyár állja a sarat a fokozott versenyben. Mindez köszönhető annak is, hogy prémium beszállítókkal dolgoznak. Bár a kiállításra – helyszűke miatt – csak néhány eszközt tudtak elhozni, a McCormick kínálatában minden hazai gazda megtalálja az igényeit legjobban kiszolgáló erőgépet.

„A vásárlók elvárásait igyekszünk maximálisan figyelembe venni”- hangsúlyozta Szaxon Róbert, miközben megálltunk egy „cseripiros” traktor mellett, amit akár fehér színben is leszállítanak, ha valaki így szeretné látni a gazdaságában. A legkisebb teljesítményűtől a legnagyobbig gyártják fülkével vagy éppen fülke nélkül. A szakember felhívta a figyelmet, hogy a cégen belül is digitális forradalom zajlik. Olyan online rendszert helyeznek üzembe, ahol a termelő a meglévő opciók alapján maga állíthatja össze saját erőgépét.

Bár elsősorban a 110-130 lóerős, unverzális traktorok területén számítanak nagyobb érdeklődésre, de az önkormányzatok számára is hoztak – a McCormick X 2.30-as – erőgépet.

„Az eddigi IH Case felhasználókkal sem szakítjuk meg a kapcsolatot”- jelezte Bán Szabolcs, hogy az országot lefedő hét telephelyükön alkatrész bázissal és szervíz szolgáltatással állnak rendelkezésre. Ugyanakkor elmondta, szolgáltatásukkal szívesen látják azokat a termelőket, akik már rendelkeznek McCormick traktorokkal.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Nem javíthatják meg a traktorokat az amerikai gazdák

A modern mezőgazdasági gépek meghibásodását általában egy laptopra telepített softver segítségével el lehet hárítani. Ennek ellenére az amerikai gazdáknak igen borsos árat kell fizetni a szervizelésért, ami ellen egyre hangosabban tiltakoznak.

Jó évet zárt a CNH Industrial

A CNH Industrial 2018-ban 29,706 milliárd dollár árbevételt ért el, amely meghaladja az előző évit. A cégcsoport nettó nyeresége 1,1 milliárd dollárt tett ki, és a részvényeik árfolyama is nőtt.

Automata váltós gumihevederes traktorok nyerték Az Év Gépe versenyt

A Case IH Versum CVXDrive traktora Stage V motorral, illetve a Quadrac CVXDrive traktora lett 2019-ben Az Év Gépe a közép- és nagytraktor kategóriában. Az elismerést a kétévente Párizsban megrendezett SIMA kiállításon adták át.

Kedvezménnyel utazhatnak az AGROmashEXPO-ra a látogatók

MÁV-kedvezmény, egyszerűsített fizetési lehetőségek a büfében és a pénztárnál, illetve az eddigieknél is több látnivaló és program – így várják a magyar agrárium seregszemléjének tartott kiállításra a látogatókat a szervezők.

Közeleg a hazai agrárium legfőbb seregszemléje, az AGROmashEXPO

Bő egy hónap múlva kezdetét veszi a magyarországi agráripar csúcsrendezvénye, a 2019-es AGROmashEXPO. A rendezvény január 23-a és 26-a között, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban várja majd a látogatókat mintegy 40 ezer négyzetméteren, több mint 350 kiállító részvételével, akik a legújabb mezőgazdasági technológiákat és gépeket vonultatják fel.

Idén minden eddiginél több a komoly érdeklődő a mezőgépek iránt Bábolnán

Az Agro-Békés Kft. adatai szerint keresettek a 100 lóerős traktorok, a legtöbben ugyanakkor az e feletti teljesítménnyel rendelkező modellek mellett döntenek. A Bábolnai Gazdanapok a mezőgépekkel való ismerkedésre is kiváló alkalmat kínál.

Case IH ‒ világpremier Szászországban

Július 27-ig tartott az embargó, ezután a szakma számára is kiderül, hogy a világ legnagyobb rotoros betakarítógép-gyártója mennyi és milyen újdonságokkal látta el az Axial Flow® 250 kombájnsorozatának legújabb tagjait.

Meguin: A nagy hagyományokkal rendelkező olajmárka eljut Magyarországra

Egy hosszú múltra visszatekintő olajmárka először jut el Magyarországra: Meguin. A nagy hagyományú márka elsősorban az agrárszektort, a járműpark-üzemeltetőket és az ipari ügyfeleket célozza meg. A márkát kizárólagos jelleggel a siófok-kiliti Autó-Doktor Horváth értékesíti.

„Hadrendben” az Agro-Békés legújabb gépei

„Csatasorba” állította munkagépeit az Agro-Békés Kft. a békéscsabai repülőtéren: a többi között a Case IH traktorok hivatalos magyarországi forgalmazójaként ismert cég nyílt napján testközelből ismerkedhettek az érdeklődők a legmodernebb technológiákkal és megoldásokkal, melyek amellett, hogy költséghatékony megoldást kínálnak, a termelékenységben is nagy előrelépést jelentenek.

Show a Gudmon Farmon: bemutatkoztak az Agromax legújabb Case IH traktorjai is

Látványos bemutatón tapasztalhatták meg az érdeklődők, mit tudnak a gyakorlatban a legújabb Case IH traktorok és Pöttinger zöldsor gépek, méghozzá a Gudmon Show-n, ami ezúttal igencsak tartalmas programot kínált: délelőtt szakemberek tartottak előadásokat a témában, és például a gépvásárlással, s az azt követő szolgáltatásokkal kapcsolatos tudnivalókba avatták be a gazdákat.