Back to top

Újabb együttműködési megállapodást írt alá a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport

Március 28-án újabb, egy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) elnöke és dr. Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója.

A felek által 2017-ben aláírt első együttműködési megállapodás tapasztalatai megerősítették a feleket abban, hogy a magyar mezőgazdaság számára kiemelten fontosak a tudatos, az ágazat hosszú távú igényeire megfelelő megoldásokat kínáló képzési programok, valamint a kiszámítható pénzügyi szolgáltatások. A MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport fontosnak tartja, hogy az aláírt újabb megállapodásuk a már megkezdett hatékony és értékteremtő közös munka folytatása legyen, amely a tavalyihoz hasonló változatos eseményekkel és szakmai programokkal valósul meg.

A 2017-ben megkötött megállapodásuk alapján az MKB Pénzügyi Csoport és a MEGFOSZ közös standdal, egységes stratégia mentén mutatkozott be az érdeklődőknek az elmúlt 12 hónap két meghatározó agráreseményén, a budapesti AgrárgépShow-n, valamint a Mezőfalván megrendezett I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalván.

A tavaly megrendezett „Legyél Te is Mezőgépész!” program keretében az MKB Bank munkatársai 19 szakiskolában, közel 1000 diák számára tartottak pénzügyi tudatosságra nevelő előadásokat. A „Pályaválasztási Napok” alkalmával a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport az ország 27 középiskolájában, több mint 5000 fiatalnak mutatta be közösen az agrárszektorban rejlő lehetőségeket.

Az MKB Bank által is támogatott, mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos középiskolások számára, a MEGFOSZ és az Agro Napló által közösen szervezett és harmadik alkalommal megrendezett „MezőgépÉSZek” vetélkedőre az ország 22 középiskolájából 38 csapat, közel 200 diákkal nevezett.

A most aláírt szerződés értelmében az MKB Pénzügyi Csoport a MEGFOSZ részére továbbra is biztosítja a működéshez és a fejlesztésekhez szükséges anyagi forrásokat. Az MKB Pénzügyi Csoport kiemelt figyelmet fordít azon tevékenységek, ágazatok finanszírozására, amelyek az agrár- és élelmiszerpolitika fejlesztési célkitűzései között szerepelnek. A MEGFOSZ célja a tagjai versenyképességének támogatása, valamint releváns tagi szolgáltatások biztosítása. Ezen szervezeti célok a fent megfogalmazott banki lehetőségekkel összhangban feltárja a lehetséges finanszírozási forrásokat és felhívja tagjai figyelmét azon lehetőségekre, amelyek a MEGFOSZ által is felkarolt agrárpolitikai célkitűzések keretein belül a tagok gazdálkodásának és működésének elősegítését célozza.

Forrás: 
MKB Pénzügyi Csoport - MEGFOSZ

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Agrárhitelezésről – közérthetően

Míg az agrárhitelek terén kevésbé járatosokhoz a most megjelent Agrár Hitelezés Kisokos című kiadványával szól, addig a szakavatottabbaknak mini konferenciát szervezett a témában Takarékbank Zrt. a 33. Bábolnai Gazdanapokon.

Üzlet koronavírus idején – online tartották meg az ötödik AGÓRA konferenciát

A járvány legnagyobb üzleti sikersztorija azé a szegedi fertőtlenítőszer-gyártó cégé, amely megtízszerezte a terméke gyártását. A hazai gazdaság egésze viszont nehézségekkel küzd. Az élelmiszerágazatban ugyan a pánikvásárlások mind az árakat, mind a mennyiségeket felhúzták, de ma már erős áresés tapasztalható. Sikeres mozgalommá vált a hazai munkahelyek védelmét szolgáló #veddahazait akció.

Segítik a bankok a bajba jutott vállalkozásokat

"Mentőövet" dobnak a bankok a koronavírus-járvány miatt bajba jutott cégeknek: a programcsomagok a gazdasági hatások ellensúlyozását, a munkahelyek védelmét és a beruházások, fejlesztések ösztönzését is szolgálják, mindemellett rugalmasság és széles körű felhasználhatóság jellemzi őket.

A Raiffeisennél már elérhető a fizetési kérelem szolgáltatás

Április 1-től a Raiffeisen Bank ügyfelei az elsők között küldhetnek és fogadhatnak fizetési kérelmeket, legyen szó akár bankon belüli, vagy bankon kívüli megbízásról, ezzel is segítve a mostani helyzetben a napi pénzügyek személyes találkozás nélküli, akár otthonról történő lebonyolítását.

Elmarad a 2020. évi NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) vezetősége – tekintettel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedésekre – felelős főszervezőkként úgy döntöttek, hogy az idei NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva rendezvény elmarad.

Generációváltás: új program indul a folyamatok elősegítésére

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében, hamarosan új lehetőség nyílik a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára többek között a generációváltást támogató rendszerek kiépítésére.

A vidék bankja együttműködésben a baromfiágazattal

Folytatja és kibővíti együttműködését a Takarékbank és a Baromfi Terméktanács (BTT). A megújított megállapodás alapján a felek nemcsak információ- és tapasztalatcserével, hanem tanácsadással, képzéssel, piaci előrejelzésekkel is segítik a jövőben a baromfiágazat hatékonyságának és versenyképességének javítását.

Hitelt kaptak a holland tejtermelők, mégis beperelték a bankot

A tizenkét holland tejtermelő csoport indított pert a Rabobank ellen. Azzal vádolják a pénzügyi intézményt, hogy nem figyelmeztette őket az üzleti növekedés kockázatára, amikor gazdaságukat bővítették.

Az olcsó pénz kora

Tőkével kombinált hitelprogram, növekedési hitel és az uniós támogatások előfinanszírozása is elérhető a piacon, és a jelek szerint a vállalkozások „éheznek” is a korábbi évtizedekhez képest szokatlanul bőséges és olcsó forrásra. Az agrárvállalkozások kifejezetten érdeklődők a különböző konstrukciók iránt.

Megállapodást kötött a Takarék Csoport és az AVHGA

Stratégiai megállapodást írt alá a Takarékbank Zrt. és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA). Az együttműködéssel javítani kívánják a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások hitelhez jutási lehetőségeit, és segíteni az ágazat szereplőit a minél kedvezőbb feltételű finanszírozásban.