0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Jövőre webáruházat indít a Spar

Első körben Budapestre és környékére koncentrálnának a házhoz szállítással kapcsolatban. Várhatóan a benzinkutakon lévő Spar-pontok száma is nő, és két éven belül elérheti a százat.

Várhatóan 2019 első negyedévében elindulhat a Spar webáruháza, először Budapestre és környékére koncentrálnának a házhoz szállítás terén – ezt mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Heiszler Gabriella, az áruházlánc ügyvezető igazgatója, aki szerint várhatóan nagy sláger lesz az üdítő, a mosópor és a pelenka. (Amint azt korábban a magyarmezogazdasag.hu is megírta a hazai kiskereskedelmi láncok online szolgáltatásait körüljáró cikkében)

A fejlesztésekkel kapcsolatban arról is beszélt, hogy 69 Spar Express működik már az OMV-kutakon, a Lukoil benzinkútjain pedig 16 DESPAR, de két éven belül már száz töltőállomáson is jelen lehetnek, mert ez az értékesítési csatorna nőtt az elmúlt évben a cégcsoporton belül a legnagyobbat, 30 százalékot.

Heiszler Gabriella az interjúban beszélt arról is, hogy szerintük az új, nagypénteki munkaszüneti zárva tartás felborította a rendet, extrém nehéz a szervezés, a legnagyobb kihívást a friss áru biztosítása okozza a húsvét utáni keddi, szerdai napokra. Logisztikailag, szervezésben egyszerűbb lenne, ha a nagypéntek helyett december 24-e lenne munkaszüneti nap – vélte.

A Spart is érinti a munkaerőhiány, leginkább az osztrák határ közelében érzik leginkább az elszívó hatást. A fizikai állományt tekintve lényegében mindenhol munkaerőhiány van a szakképzett eladótól kezdve a hentesen át a logisztikusig. A boltvezetőknél viszont 6 százalék a fluktuáció, területvezetői szinten pedig szinte csak nyugdíjba mennek el dolgozók – mondta.

A Spar tavaly 9 milliárd forinttal fordított többet bérezésre, mint 2016-ban, idén hasonló mértékű emelés lesz, de ebben benne van a szociális hozzájárulási adó kedvező változása is – foglalta össze az interjút a hvg.hu.

Forrás: hvg.hu/Világgazdaság