0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Több információt osztanának meg Pilisi bioszféra-rezervátumról a turistákkal

Az UNESCO továbbra is védett területként tartja számon a Pilisi bioszféra-rezervátumot. A területen intenzívebbé tennék a turisták közvetlen tájékoztatását.

Jó hírrel kezdhette november 7-ei ülését a Pilisi bioszféra-rezervátum tanácskozó testülete, amikor bejelentették, hogy a védettséget biztosító rangot az adományozó UNESCO, a nyáron elvégzett vizsgálatotok alapján továbbra is fenntartja a Pilis-hegységnek – írja a kemma.hu.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Esztergom határában lévő irodaépületében megtartott értekezleten a házigazda szervezet mellett a Pilisi Parkerdőgazdaság, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület egy-egy képviselője, illetve Romanek Etelka, Esztergom polgármestere is részt vett.

A megbeszélésen a bioszféra-rezervátum cím megerősítése mellett szó volt a Pilis-hegységben lévő településekre tervezett ismeretterjesztésről is, melyek

a védett természeti területek értékeiről tájékoztatná a lakosságot, illetve elhangozott, hogy önkéntesek bevonásával intenzívebbé kívánják tenni a bioszféra-rezervátum területén a hulladékgyűjtést és a turisták közvetlen tájékoztatását.

A Strázsa-hegy lábánál található épületben folyó tanácskozáson ugyancsak napirendi pont volt egy november 29-ei, Esztergomban rendezendő, bioszféra-rezervátumról szóló lakossági fórum is, melyet a városháza nagytermében tartanak majd.

Forrás: kemma.hu