Back to top

Létrejött az új UPL

Befejeződött a UPL és az Arysta LifeScience akvizíciója, ezzel létrejött az új UPL, amely vezető helyet foglal el a globális élelmiszer-ellátó rendszerek sorában, tudatta február 1-jei közleményében az Arysta LifeScience Magyarország Kft.

„Célunk, hogy az úgynevezett „OpenAg” (nyitott mezőgazdaság) programunkon keresztül átalakítsuk a mezőgazdaságot. Olyan mezőgazdasági hálózatot építünk, amely minden résztvevő számára fenntartható növekedést jelent, korlátok és határok nélkül.

Az új UPL, amely 76 országban van jelen, és több mint 130 országban értékesít, globálisan az eredeti és a szabadalommal nem védett mezőgazdasági megoldások teljes portfólióját kínálja a különféle szántóföldi és kertészeti kultúrák vonatkozásában, ideértve a teljes növénytermesztést lefedő növényvédő szereket, biológiai megoldásokat, valamint a csávázást.

A világ fenntartható, az éghajlat változásainak kevésbé kitett mezőgazdaságot igényel, miközben a gazdálkodók fokozottabb kihívásokkal szembesülnek, hogy megfeleljenek az egyre speciálisabb igényeket támasztó élelmiszerláncnak.

A gazdáknak olyan technológiákra van szükségük, amelyek támogatják őket, hogy rugalmasabbak legyenek, növeljék a termelékenységet. Hiszünk abban, hogy a UPL és az Arysta erősségeinek kombinálásával olyan portfóliót kínálhatunk, amely választ ad a fenti kihívásokra.

Az új UPL a gazdálkodók által termelt élelmiszerek mennyiségének és minőségének javítása mellett kötelezte el magát, amely a következő elemeket foglalja magába:

• segítségnyújtás a gazdálkodók részére a növénytermesztésben felmerülő kihívásokra;

• a kutatás és fejlesztés támogatása a jövedelmező és fenntartható megoldások érdekében;

• a „legjobb gyakorlat” alkalmazása a gyártás és a partnerek kiszolgálása során;

• továbbra is figyelünk a hatékonyság növelésére;

• a stratégiai partnerségen keresztül magas színvonalú technológia nyújtása vevőink számára.

Örömmel tekintünk a közösen végzett munka elé az elkövetkezendő hónapok során, miközben az egységes céggé válás folyamatai zajlanak.

Hiszem, hogy az új UPL, a nyitott mezőgazdaság (OpenAg) törekvéseivel számos új és izgalmas lehetőséget nyújt. Bizakodva tekintünk az előttünk álló időszakra, amelyben céljainkat Önökkel együtt valósítjuk meg.” – áll a közleményben.

Forrás: 
arysta

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Növényvédelmi előrejelzés – Szárazságkedvelők előnyben

Most a száraz és meleg időt kedvelő károsítók szaporodtak fel a kertekben: a lisztharmat, a molyok, a vértetű, és persze a túlságosan is jól ismert poloskák. A nedvességkedvelő gombás fertőzéseknek alapvetően nem kedvezett az időjárás, nagy lehet azonban a különbség az egyes kertek mikroklímája között, nem árt tehát a felderítés.

Szeretjük is, meg nem is a direkttermőket

Direkttermők alatt a szőlőfajták azon csoportját értjük, amelyek az amerikai Vitis labrusca leszármazottai, európai „vinifera-vért” nem is hordoznak. Nevüket onnan kapták, hogy részleges ellenállóságuk miatt alanyra oltást nem igényelnek, vagyis közvetlenül, direkt módon is képesek teremni. A termő fajták egy sokat vitatott csoportja ez, bizonyára sokan összekötik a nevüket a rókaízzel és a gyenge minőséggel.

Megnyílt a világ egyik legkülönösebb hotelje - szobanövényeknek

Sokféle hotel létezik már a bababaráttól a kutyabaráton át, de olyan, ahol csak szobanövények szállhatnak meg még nem volt. Álmodtak egy nagyot az alapítók, megkönnyítik a növénytulajdonosok nyaralását, és még jó reklámot is csinálnak maguknak.

Szupercella, jégverés Észak-Magyarországon: hogyan alakulhatott ki?

Sok helyen tart még a helyreállítás a keddi vihar után, ami óriási károkat okozott főként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Volt ahol teniszlabda nagyságú jég is esett. Az észak-keleti térséget már nem először éri nagy kár a jégeső miatt ezen a nyáron. Nem működik ott a jégkárelhárító rendszer - kérdeztük a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától?

Kitüntetések az államalapítás ünnepe alkalmából

Az államalapítás ünnepe alkalmából 91-en vehették át szakmai elismerésüket az Agrárminisztérium által szervezett díjátadón. Az ünnepségen Nagy István agrárminiszter úgy fogalmazott, tisztelni kell a munkát, mert ebben rejlik az az erkölcsi erő, amely minden nehézségen átsegítette a nemzetet a fennállása óta eltelt bő 1100 esztendőben.

Már a toxintartalmat is vizsgálják

A sok csapadék kedvezett a kórokozók fertőzésének az ipari paradicsom állományokban is. Arra azonban különösen vigyázni kell a termesztőknek, hogy a védekezés során betartsák az élelmezés-egészségügyi várakozási időket, és a termésben kimutatható szermaradék véletlenül se haladja meg a megengedett értéket. Az alternáriás betegség elleni megelőző védekezés pedig más szempontból is fontos lett.

Kiszámolták, mennyivel kevesebb vegyszerrel lehet megvédeni a rezisztens szőlőket

Mint a világon mindenütt, Olaszországban is a betegség-ellenálló szőlőfajták felé fordul a figyelem. Saját nemesítésű fajtáik vannak, most pedig közreadták a számokat a növényvédelemben felhasznált szerek mennyiségéről. Ezek a szőlők nemcsak ellenállók a betegségekkel és a klímaváltozás hatásaival szemben, hanem lényeges megtakarítás is elérhető velük a hagyományos fajtákkal és művelésmódokkal szemben.

Életveszélyes a lébényi erdő

Gombás fertőzés miatt néhány éven belül teljesen eltűnhet a kőrisfa Magyarországról. A betegség következtében gyökerestől fordulnak ki a gyakran több mázsás fák, komoly károkat okozva a környezetükben. Lébény határában a hóvirág-tanösvényt veszélyezteti a kőrispusztulás, szeles időben életveszélyes is lehet a séta a beteg fák miatt, hívja föl rá a figyelmet a település önkormányzata.

Növényvédelmi előrejelzés – Kártevőinvázió

Poloska, poloska, poloska… és persze selyemfényű puszpángmoly, amerikai lepkekabóca és amerikai szőlőkabóca – egyre nagyobb tért nyernek kertjeinkben az invazív kártevők. Utóbbi ellen ráadásul kötelező védekezni, támogatás is jár rá.

Egyre gyakoribb a spárga - így védjük meg a kártevőktől!

A spárga igen ízletes, változatosan elkészíthető zöldségfajunk. Keresett exportcikk is, mégis viszonylag kis területen termesztik hazánkban. Az utóbbi időben fellendülés tapasztalható, elsősorban a szeged környéki homokos területeken, ezért indokoltnak tartjuk, hogy kevés számú betegségét és kártevőjét ismertessük.