0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. december 9.

Kertekkel és napelemekkel szórja tele a városokat a Lidl

Az olasz Lidl megnyitotta első olyan üzletét, melynek tetején városi kertet alakított ki. A terv egy civil szervezet bevonásával valósult meg. Közben Belgiumban 7200 napelemet szerel fel boltjai tetejére.

Az üzlet Torinóban nyitotta meg kapuit a tetején pedig egy 1400 négyzetméteres kert üzemel. A Lidl Italia területi igazgatója, Maurizio Cellini elmondta: a kereskedelemnek nagyobb részt kell vállalnia a társadalom életében olyan projekteken keresztül, melyek pozitív hatással vannak a környéken élő családok mindennapjaira.

A kert a fenntartható gazdálkodás jegyében a civil szervezettel együttműködve fog üzemelni.

Az élelmiszer-termelés mellett a tetőkertet az iskolák oktatásra, ismeretterjesztésre is használhatják. Sőt, a civil szervezetek azoknak is segíthetnek a kert művelésén keresztül, akik szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra.

Napelemes oldal

Az olasz „kert projekttel” párhuzamosan Belgiumban is komoly fejlesztést hajt végre a Lidl. Terveik szerint 1,6 millió euró értékben szerelnek fel 7200 napelemet Sint-Niklaas városában.

A kereskedelmi lánc közel 600 háztartás ellátásához elég áramot fog termelni évente, ami azt jelenti, hogy üzleteinek áramszükségletét 33 százalékban a napelem fogják biztosítani.

A vállalat célja, hogy 2020-ra teljes energiafelhasználásnak 12,5 százaléka megújuló energiaforrásból származzon.

 

Forrás: esmmagazin.com