Back to top

Hódmezővásárhely: az államtitkár együttműködést ígért

Megújult épületben, új infrastruktúrával körülvéve várta a már hagyományos díjátadóra a 26. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezői csapata az érintett cégeket és újságírókat. A kiállítás idén az OMÉK társrendezvénye is.

Teljesen megújult épületben zajlott le a 26. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok mára már hagyományossá vált díjátadó ünnepsége kedden Hódmezővásárhelyen. A hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. a korábban is használt épületegyüttesét újította fel, és a szervezet is ide költözött - mondta el a díjátadó rendezvényen Antal Gábor. A cég vezérigazgatója hozzátette:

a szervezők számos infrastrukturális fejlesztést vittek véghez a kiállítás minél zökkenőmentesebb lebonyolítása érdekében, ezért új, bővebb kiállítótér, jobb parkolási lehetőség és számos fejlesztés szolgálja majd a kiállítók kényelmét.

A 26. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok és a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásár idén társrendezvények, amely nekünk is megtiszteltetés – mondta el a rendezvényen Feldman Zsolt. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára kifejtette: a hódmezővásárhelyi rendezvény a legnagyobb szabású vidéki rendezvény, amely méltó módon és professzionálisan szolgálja ki a gazdatársadalmat. Azzal, hogy az OMÉK állattenyésztési része Hódmezővásárhelyen mutatkozik be, remélhetőleg sokkal komfortosabb, jobb lesz a megjelenési lehetőség az állattartóknak. Ezzel egy egészséges, újszerű, jóval élhetőbb OMÉK-koncepció valósulhat meg.

Az együttműködés része az is – tette hozzá – hogy az Agrármarketing Centrum közös kommunikációt bonyolít az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezőivel és szorosan együttműködik velük.

A rendezvényen a köszöntők után átadták a kiállításhoz kapcsolódó díjakat is. Az állattenyésztési kategória nagydíjasa az UBM Feed Kft. fejlesztése, a pecsenye- és hízott kacsa tápsorok fejlesztése lett, amely fajspecifikus táplálóanyag szükségleti értékek- és emésztési együtthatók meghatározásával segíti a termelőket. A növénytermesztési kategóriában az Árpád-Agrár Zrt. "High-tech" palántanevelés a helyi adottságokra épített gazdaságfejlesztéssel című pályázata érdemelte ki a nagydíjat.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Tényleg mosolyognak a kutyák?

Amikor a kutya kinyitja a pofáját, a szája sarka felfelé ível, a nyelve pedig kilóg, szinte minden embernek egyértelműen a mosoly jut eszébe erről az arckifejezésről. De vajon tényleg ez a helyzet? Ugyanazt az arckifejezést használnák a kutyák is, mint az emberek, hogy kifejezzék az örömüket, boldogságukat?

Emlékezzünk a nyúlpaprikásra!

Nagyszüleink sokkal gyakrabban ettek nyúlhúst, mi mi, manapság az egy főre jutó fogyasztás mindössze néhány deka. Valószínűleg azt is kevesen tudják, milyen egészséges fehérjeforrás. Ezen kíván változtatni a harmadik alkalommal indított marketingkampány az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum, a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a SPAR szervezésében.

Őshonos háziállatok a Budakeszi Vadasparkban

A Kárpát-Medencében őshonos háziállatokat bemutató parasztudvart adtak át a Budakeszi Vadasparkban pénteken, ahol magyar nyúl, tehén, és számos baromfi látható. A cél, hogy a klasszikus állattartást és a természetet közelebb hozzák a városi emberhez.

Galambverseny életre-halálra

Akár a galambok Iron Manjének vagy Spartan Racejének is nevezhetnék azt a megmérettetést, ami a Fülöp-szigeteken zajlik. A veszélyes versenyen induló postagalamboknak mindössze 10 százaléka ér célba – a többiek a vad tengerek, ragadozók, perzselő hőség, vagy éppen tolvajok áldozatául esnek.

Egészséges marad egy ló, ha csak legel?

A fű kiváló tápanyagforrás, de sok tényezőtől függ, hogy önmagában elegendő-e a lovak egészségének fenntartásához.

Baranyában versengtek az erdészek

Május 22-én zajlott az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó erdésztechnikusok számára meghirdetett Év Erdésze 2019 verseny Baranya megyei fordulója az Országos Erdészeti Egyesület Baranya megyei helyi csoportja és a Mecsekerdő Zrt. szervezésében.

Biológiai védekezés: darázzsal a foltosszárnyú muslica ellen

Több mint 200 hektáron védekeznek biológiai módszerrel a Drosophila suzukii ellen. A Verona és Vicenza közti dombvidéken több mint 150 cseresznyetermesztő fogott össze, és a Bioplanet kezdeményezésére már március végén kibocsátották a muslica természetes ellenségét, a Trichopria drosophilae fürkészdarazsat.

Mezőfalván járt a gazdatársadalom

Fejleszteni, beruházni és modernizálni kell a mezőgazdaságot – hangsúlyozták a felszólalók a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvény megnyitó ünnepségén.

Miért a külföldi húst?

Matej Korpáš, az SPPK sajóosztályának a munkatársa elmondta, hogy az üzletekben minden húsnál fel kell tüntetni, hogy az állatot hol nevelték, hol vágták le és a húsát hol dolgozták fel, valamint hogy hol csomagolták. A kamara ismételten figyelmezteti a vásárlókat, hogy figyelmesen, alaposan olvassák el ezeket az információkat.

Csak képzett tanárok vezethetik a vándortáborozó gyerekeket

Mintegy 4000 gyermeket vezetnek majd végig az Erdei Vándortáborok útvonalain azok a pedagógusok, akik az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem által koordinált gyalogos vándortáborvezető továbbképzésen részt vettek.