Back to top

Hódmezővásárhely: az államtitkár együttműködést ígért

Megújult épületben, új infrastruktúrával körülvéve várta a már hagyományos díjátadóra a 26. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezői csapata az érintett cégeket és újságírókat. A kiállítás idén az OMÉK társrendezvénye is.

Teljesen megújult épületben zajlott le a 26. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok mára már hagyományossá vált díjátadó ünnepsége kedden Hódmezővásárhelyen. A hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. a korábban is használt épületegyüttesét újította fel, és a szervezet is ide költözött - mondta el a díjátadó rendezvényen Antal Gábor. A cég vezérigazgatója hozzátette:

a szervezők számos infrastrukturális fejlesztést vittek véghez a kiállítás minél zökkenőmentesebb lebonyolítása érdekében, ezért új, bővebb kiállítótér, jobb parkolási lehetőség és számos fejlesztés szolgálja majd a kiállítók kényelmét.

A 26. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok és a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásár idén társrendezvények, amely nekünk is megtiszteltetés – mondta el a rendezvényen Feldman Zsolt. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára kifejtette: a hódmezővásárhelyi rendezvény a legnagyobb szabású vidéki rendezvény, amely méltó módon és professzionálisan szolgálja ki a gazdatársadalmat. Azzal, hogy az OMÉK állattenyésztési része Hódmezővásárhelyen mutatkozik be, remélhetőleg sokkal komfortosabb, jobb lesz a megjelenési lehetőség az állattartóknak. Ezzel egy egészséges, újszerű, jóval élhetőbb OMÉK-koncepció valósulhat meg.

Az együttműködés része az is – tette hozzá – hogy az Agrármarketing Centrum közös kommunikációt bonyolít az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezőivel és szorosan együttműködik velük.

A rendezvényen a köszöntők után átadták a kiállításhoz kapcsolódó díjakat is. Az állattenyésztési kategória nagydíjasa az UBM Feed Kft. fejlesztése, a pecsenye- és hízott kacsa tápsorok fejlesztése lett, amely fajspecifikus táplálóanyag szükségleti értékek- és emésztési együtthatók meghatározásával segíti a termelőket. A növénytermesztési kategóriában az Árpád-Agrár Zrt. "High-tech" palántanevelés a helyi adottságokra épített gazdaságfejlesztéssel című pályázata érdemelte ki a nagydíjat.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Galambverseny életre-halálra

Akár a galambok Iron Manjének vagy Spartan Racejének is nevezhetnék azt a megmérettetést, ami a Fülöp-szigeteken zajlik. A veszélyes versenyen induló postagalamboknak mindössze 10 százaléka ér célba – a többiek a vad tengerek, ragadozók, perzselő hőség, vagy éppen tolvajok áldozatául esnek.

Miért a külföldi húst?

Matej Korpáš, az SPPK sajóosztályának a munkatársa elmondta, hogy az üzletekben minden húsnál fel kell tüntetni, hogy az állatot hol nevelték, hol vágták le és a húsát hol dolgozták fel, valamint hogy hol csomagolták. A kamara ismételten figyelmezteti a vásárlókat, hogy figyelmesen, alaposan olvassák el ezeket az információkat.

Csak képzett tanárok vezethetik a vándortáborozó gyerekeket

Mintegy 4000 gyermeket vezetnek majd végig az Erdei Vándortáborok útvonalain azok a pedagógusok, akik az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem által koordinált gyalogos vándortáborvezető továbbképzésen részt vettek.

Mérgező alga pusztítja a lazacokat Norvégiában

Több millió tenyésztett lazac pusztult el Norvégia északi részén az utóbbi napokban egy mérgező alga miatt, és a helyzetet még nem sikerült ellenőrzés alá vonni - közölték a norvég hatóságok.

Biotojás-előállító baromfiólak

A günzburgi MR (MaschinenRing – gépkör) szervezésében a természetes kapirgáló tojótyúkok tartására pótkocsira telepített mobil baromfiólakat készítenek és terjesztenek a dél-németországi sváb (Schwäbisch Hall) vidékeken a gazdák között. A program célja a biotojás-termelés növelése az országban.

Németországban csütörtökön döntenek a kakascsibék védelméről

A német szövetségi legfelsőbb bíróság (Bundesgerichtshof) csütörtökön (május 23.) dönthet arról, hogy betiltsa a hím naposcsibék elpusztítását. A tojástermelők szerint azonban ha ez bekövetkezik, az tojáshiánnyal is járhat.

Made in Italy – hamisítva

Az olasz élelmiszereket egyre gyakrabban hamisítják és utánozzák az egész világon. A legnépszerűbbek a sajt, a kolbász és az olívaolaj. A hamisítás oka főleg a kereskedelmi konfliktusokhoz vezethető vissza.

Magyar méz és kolbász Amszterdamban

Idén 13. alkalommal szervez közösségi megjelenést az amszterdami PLMA szakkiállításon az Agrármarketing Centrum. A 2019. május 21-22-én zajló eseményen a kereskedelmi márkás termékek széles skálája tekinthető meg, külön pavilonok állnak rendelkezésre az élelmiszergyártók, illetve az egyéb termékek gyártói számára. Az Agrármarketing Centrum standján összesen 16 kiállító jelenik meg.

A takarmányozás kihívásai - jelentős változások jönnek

„A növényi összetevők legújabb generációja a takarmányozás hatékonyságának növeléséért” címmel tartották Herceghalmon idén a Biomin Magyarország Kft. konferenciáját, melyre rangos hazai és külföldi előadók érkeztek. A megnyitón Gerhard Galsterer, a Biomin GmbH regionális igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

Miért fontos a gyep ápolása?

Milyen módszerekkel lehet felújítani a leromlott hazai gyepeket, és mennyire hatásosak ezek? Hogyan befolyásolják a termőképességet, az állateltartó képességet, illetve a takarmány minőségét? - ezek voltak a fő kérdései a tegnapi gödöllői Gyepápolási szakmai napnak, ami délután terepi gépbemutatóval zárult.