0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Robottraktor Japánból – videó

A G20 szervezetben részt vevő országok mezőgazdasági miniszterei számára mutatott be egy robottraktort a múlt héten a japán Iseki cég. A munkagép nem igényel üzemeltetőt, és megfelelően reagál az akadályokra.

Japán a világ egyik leginnovatívabb országa. Autóik, elektronikájuk, és nemrégiben a mezőgazdasági gépeik a technikai világunk csúcspontjára jutottak.

Az Iseki Robot Tractor pilóta nélküli traktor működését Niigata  külvárosában mutatták be. A traktor az Iseki Dream Pilot automatikus vezérlési technológiáján alapul, amely munkájában a globális navigációs műholdrendszert (GNSS)  használja.

Az Iseki traktor nagy pontosságú működése 2 km-es körzetben lehetséges a kifinomult navigációs rendszernek köszönhetően. Az ultrahangos  és az infravörös lézeres érzékelő azonnal megállítja a berendezést, amikor egy személyt vagy akadályt észlel a munka területen.

Ez a  különleges biztonsági rendszer megakadályozza a mezőgazdasági baleseteket.

A robortraktor távvezérlése a TV-hez hasonló távirányítóval történik, amellyel. a gép aktiválható vagy leállítható.

Érdemes hangsúlyozni, hogy ez az innovatív technológia nem korlátozódik egyetlen traktor működtetésére, hanem két gép munkáját is lehetővé teszi, azaz egy kezelő két gépet is tud irányítani. Az Iseki által kifejlesztett technológia megoldást jelenthet a munkaerő probléma kezelésre a gazdaságokban.

youtube://v/Npc-fIKs3vc

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/farmer.pl