0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Pénteken kezdődik a 10. Keceli Meggyfesztivál

Június elsején már szedték a meggyet Kecelen, pénteken pedig kezdődik a meggyfesztivál. Az Érdi bőtermő jó termést ad az Alföldön, míg hazánk észak-keleti vidékein fagykár érte a Debreceni bőtermő, Kántorjánosi és Újfehértói fürtös fajtákat. Országosan közel 30 százalékkal kevesebb lesz a termés, ami várhatóan kedvező piaci helyzetet, jó árakat eredményez.

A 10. Keceli Meggyfesztivált nyitó szakmai tanácskozáson a hazai és európai piaci helyzetről, alanyokról, metszésről, korszerű technológiai megoldásokról, a feldolgozás lehetőségeiről lesz szó. 

Hazánkban először a keceli meggy érik,

ezért is született meg az ötlet a térség termesztőit összefogó Fresh Fruit Tész Szövetkezet vezetőjében, hogy nagyobb hírverést kell csapni a gyümölcs körül, egyben megköszönni és segíteni a termesztők munkáját. Ennek alapján áll össze a program Juhos Csaba irányításával.

A híres keceli meggy köré épített kétnapos rendezvényen a sportprogramok mellett az egy évtizede megszokott igényességű zenei kínálatra számíthatnak a résztvevők. A nyitó szakmai tanácskozás után délután vesz lendületet az esemény a NeKiFuTás futóversennyel, szombaton pedig a Bringatúra csábíthatja Kecelre a sportkedvelőket.

Könnyedebb versengés a csettegőké: ezek a házilagos átalakítású szállítóeszközök lassan kikopnak a mindennapokból, de a meggyfesztiválon új életre kelnek a lelkes közönség biztatása közepette. 

Az idén is zenei csemegék várják a táncolni, énekelni vágyókat – mint a Turnaround koncert, a Takáts Tamás BluesBand, a Szürke Verebek fellépés, a Nincs ott semmi együttes, a Jóvilágvan és a Volvox zenekar.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Fresh Fruit Tész